25 oktober 2011

Pasta alla Norma


Noem een top 10 van klassieke pastagerechten en dan staat deze saus er vast bij. Of de saus nu ooit bedacht is door een zekere Norma, of het is vernoemd naar de opera Norma van de Italiaanse componist Bellini, is eigenlijk onbekend, maar feit is dat de kinderen het goed aten. De tijd is hier gekomen dat Kleine Chef argwanend wordt als er groene gerechten op tafel komen. Rood is vaak wel goed en hiermee wordt hij op zijn wenken bediend.

Pasta alla Norma
Recept voor 300 gr pasta

1 grote aubergine
olijfolie
1 tl oregano
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 klein scheutje balsamico azijn
1 blik of pak tomaatstukjes (400 ml)
2 handen vol basilicum, in reepjes
zout en peper
geraspte pecorino voor het serveren
300 gr pasta

Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak ze in 3 eetlepels olijfolie bruin. Voeg de oregano ook toe. Aubergine zuigt alle olie in een oogwenk op, maar hiermee moet het best lukken.
Als de aubergine gaar is, ook de knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken. Voeg dan de tomaat en azijn toe en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen. Ondertussen de pasta gaarkoken.

Als alles klaar is, de basilicum toevoegen aan de saus en doorscheppen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de pasta en pecorino.

Oordeel van het smaakpanel: ze hadden geen commentaar en vonden het een goede maaltijd.


4 opmerkingen:

PaulO zei

Aha, en daar op het einde ging het mis. Met de basilicum. Het lokale, kleine huismonster (6) zag de kleine groene flintertjes en riep "Groen!" en weigerde dit te eten ...
Vanavond macaroni met blokjes ham en blokjes kaas (licht gesmolten)

Marsepein zei

Ai, dat is erg. Daar ben ik bang voor; dat ze straks helemaal niets meer willen....

PaulO zei

Ja, de tijd dat Timmy met escargots, advocado's, spinazie etc meedeed is (even?!) voorbij. Maar we hebben de eerste groene overwinning gehaald met haricot verts !
Meedoen in de keuken resulteerd in welhaast een pizza bianco bij hem.
We blijven het groene aanbieden en hebben een scoreboard aan de muur voor proeven en een daar aan gekoppeld beloningsysteem (iets kleins bij de Action)

Marsepein zei

Haha, er staat mij nog heel wat te wachten!