De kinderen hadden een fles bbq-saus in de koelkast
gevonden, dus die negeerden mijn yoghurtsausje, maar afgezien daarvan hebben ze
er goed van gegeten. Toen ze rapportcijfers gingen geven, kwam het zelfs uit op
een 8. Nou, dat lijkt me lang niet gek… Ondertussen doe ik mezelf een zeer
groot plezier met zo’n gebakken ei met een zachte dooier. Dat snijd je
natuurlijk stuk op zo’n pannenkoekje, en dan met een rookamandel erbovenop voor
de ‘crunch’… Jaaaaa…
Courgette-pannenkoekjes met rookamandelen en een eitje
recept van Eerst Koken voor 3 a 4 personen (ik maakte 28
koekjes)
Voor de koekjes:
2 courgettes, grof geraspt (2 x 400 gr)
1 prei, in heel dunne ringetjes
3 eieren (M of L), geklutst
1 tl zout
250 gr bloem
100 gr oude geraspte kaas
(olijf)olie om te bakken
Voor de saus:
300 gr dikke Griekse yoghurt
handje gehakte, verse bieslook
eventueel 1 a 2 el mayonaise
zout en peper naar smaak
Verder nodig:
handvol rookamandelen
een gebakken ei p.p.
Begin met de koekjes: meng de geraspte courgette en prei
in een grote kom.
Meng het zout door het geklutste ei en schep het daarna
om met de courgette en prei. Meng er tenslotte de bloem en kaas doorheen. Het
wordt een vrij droog, maar iets vochtig mengsel. Je kunt het nu direct bakken
en dan krijg je rösti-achtige koekjes. Maar als je het nog een kwartier laat
rusten, dan zal de courgette vocht loslaten en als je het dan bakt, krijg je
een egaler koekje (met een glad oppervlakte zeg maar). Allebei is prima
trouwens…
Bak dus pannenkoekjes in wat olie. Ik maak er 4 stuks in
1 normale koekenpan. Maak ze niet te dik; 1 cm dik is prima. Houd de gebakken koekjes
in een oven van 100 graden warm tot alles klaar is.
Ondertussen roer je de saus van de genoemde ingrediënten.
Niet te lang roeren, want daar wordt de yoghurt dunner van.
Wanneer de laatste koekjes zijn gebakken, bak je in
dezelfde koekenpan nog de eieren gaar.
Daarna serveren met de yoghurtsaus en rookamandelen.
1 opmerking:
Gaan we proberen!
Een reactie posten