Deze pakora’s leken wel erg veel op de bhaji’s die ik
laatst maakte en dat bleek bij nader inzien te kloppen. Wat blijkt; in het Noorden van India noemen ze deze gefrituurde dingen
pakora's, terwijl het Zuiden het over bhaji’s zou hebben. Weer wat geleerd… Ze
zijn een lekkere aanvulling bij een vegetarische Indiase curry en aangezien
deze pakora’s al met kokosmelk werden gemaakt, heb ik deze simpele tomatencurry
zonder kokosmelk erbij gekozen.
Spinazie pakora’s
bron: SBS Australia
recept voor 4 personen als bijgerecht
½ kleine, rode ui, in halve ringen
eventueel 1 groene chili, gesnipperd
200 gr verse spinazie, grof gehakt (niet te klein)
250 gr kikkererwtenmeel, ook wel bekend als ‘besan’ of ‘gram’.
Ik vind de smaak erg sterk en neem altijd de helft gewone tarwebloem, en de
andere helft kikkererwtenmeel
1 tl kaneel
chilipoeder naar smaak
1 tl gerookte paprikapoeder
2 tl kurkuma
zout
400 ml kokosmelk
een frituurpan met olie
Meng alle ingrediënten tot een dik beslag. Als het goed
is wordt het een gevuld beslag waarvan je eetlepels kunt scheppen, die wat druipen,
maar toch met enige handigheid in de frituur zijn te scheppen.
Verhit de frituurpan tot 180 graden en schep hierin
hoopjes beslag (denk: kleine oliebolletjes). Niet teveel
tegelijkertijd en draai ze halverwege het bakken. Als ze bruin en gaar zijn,
laat je ze uitlekken op keukenpapier. Eventueel warm houden in een oven van 100
graden.
Serveren met tomatencurry (de link naar mijn curry staat hierboven), rijst, verse koriander en een (kant-en-klare) chutney.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten