14 november 2013

Comfort food - Orzo met paprika, chorizo en kikkererwtenOrzo lijkt op rijst, maar het is een pasta. Gewoon weer een ander vormpje. Je zou voor dit recept ook rijst kunnen gebruiken, maar het wordt dan toch echt iets anders dan met orzo. Orzo geeft het iets smeuïgs en het smaakt zachter. Helaas zie je het haast niet in de supermarkt. De Turkse supermarkt verkoopt het hier wel gewoon in een kilozak. Het heet dan alleen geen orzo… Misschien dat het ook werkt met heel kleine macaroni, maar het zal toch losser worden. Juist dat zachte maakt het tot comfort food. Een fijn gerecht en het is het waard om vaker te eten.

Orzo met paprika, chorizo en kikkererwten
recept voor 3 personen, of twee met kinderen

2 grote (witte) uien, grof gesnipperd
1 rode paprika, in fijne reepjes
olijfolie
150 gr chorizo, in blokjes
2 tenen knoflook, gesnipperd
½ tl (gerookt) paprikapoeder, of meer naar smaak
½ tl komijnpoeder, of meer naar smaak
300 gr orzo
1 kippenbouillonblokje
1 blik kikkererwten (400 ml)
handje gehakte peterselie
per persoon 1 gebakken ei voor erbij

Fruit de ui in een scheutje olie, samen met de paprika. Neem er de tijd voor. Het mag rustig 15 minuten op zeer laag vuur zachtjes fruiten. Draai het vuur daarna wat hoger en laat de uien wat kleur krijgen. Voeg de chorizo en knoflook toe laten het even meebakken. Voeg het paprikapoeder en komijnpoeder toe.

Kook de orzo ondertussen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, in niet al te ruim water, maar met het bouillonblokje erin.

Voeg de gare orzo en de uitgelekte kikkererwten uit het blik toe aan de pan met ui en chorizo. Schep het goed door en voeg dan ook de peterselie toe.

Serveer de orzo met een gebakken ei erop.
Oordeel van het smaakpanel: alles schoon op. Comfort food bevalt ze wel.
Geen opmerkingen: