Dit
recept verscheen eerder in de Delicious kerst-editie van 2013, maar dan als
hapje voor oudejaarsavond. Wij aten ze bij mijn peanut noodles en noodgedwongen
moest ik wel een paar dingen aanpassen. Het origineel staat in de link
hieronder.
Het
zijn lekker sappige balletjes met veel hoisinsaus. Nog nooit hoisin geproefd?
Het lijkt net pruimenmoes met een zuurtje en wat andere (Oosterse) smaakmakers,
zoals knoflook, sojasaus en chilipeper. Het is zoet en hartig tegelijkertijd.
Overigens komt er geen pruim in voor. Het lijkt er wel verdacht veel op en het
wordt ook wel eens pruimensaus genoemd, maar toch is dat weer iets anders.
Hoisinballetjes van
Yvette (van Boven)
Recept voor 3 a 4 personen
bron: delicious december 2013
bron: delicious december 2013
500 gr rundergehakt
1 ei
4 el hoisinsaus + extra voor garnering (Oosters schap in
de supermarkt of de toko)
1 tl vers geraspte gember
1½ el pittige mosterd
2 el ketjap manis
1 bosje peterselie , gehakt (Yvette gebruikt munt)
1 bosje koriander (20 gram), fijngehakt
ongeveer 75 gr vers broodkruim, panko of paneermeel
peper en zout
Kneed alle ingrediënten door elkaar (van de hoisin dus
maar 4 eetlepels) en maak er balletjes van .
Yvette bakt de balletjes op een bakplaat in de oven (180
graden en 20 minuten lang), omdat dat waarschijnlijk wat handiger is op
oudejaarsavond. Maar zoveel zijn het er nou ook weer niet en het past ook wel
in de koekenpan. Ik bakte ze dus gewoon bruin in de pan. Wanneer ze klaar zijn,
haal je ze van het vuur en schep je er nog een royale schep hoisin bij. Schud
de pan en wentel de balletjes zo nog eens goed door de hoisin. Dat is alles.
3 opmerkingen:
En de peanut noodles ben ik ook wel benieuw naar
Oh ja, link vergeten! Hij staat nu in de tekst vermeld. En hier ook: http://eerstkoken.blogspot.nl/2014/05/peanut-noodles-met-groente-uit-eigen.html
Deze verscheen hier in mei dit jaar.
Dank je wel klinkt goed .
Een reactie posten