29 september 2015

Pannenkoekjes van banaan en havermout


‘Gezond’ noemt het originele recept deze pannenkoekjes. Mwoch, niet bij mijn kinderen, die ze met ladingen stroop zo ongeveer opsnoven. Ze zijn trouwens prima te eten zonder stroop of jam en ze zijn erg goed als ontbijt. Ook nog erg handig om een teveel aan rijpe bananen weg te werken.

Door het gebrek aan gluten in de haver worden de pannenkoekjes wel wat kwetsbaarder dan normale exemplaren. Ze verbranden ook iets sneller, dus bak ze niet op te hoog vuur. Of ze vervolgens gezonder zijn dan normale soorten, moet u zelf maar beslissen... We doen hier tenslotte niet aan Rens Kroes-achtige praktijken.


Pannenkoekjes van banaan en havermout
Met een grootte van Amerikaanse pannenkoekjes bak je hiervan een stuk of 30-35 pannenkoekjes
bron: Noorse website Godt

180 gr havermout (gewone vlokken havermout, zoals Quaker)
4 rijpe bananen
200 ml melk
1,5 tl bakpoeder
4 eieren (m)
snuf zout
1 zakje vanillesuiker

roomboter om te bakken

Doe alles in een blender of pureer het beslag met een staafmixer. Het is de bedoeling dat het een glad beslag wordt, dus je ziet de havermoutvlokken niet meer. Bak vervolgens op laag vuur kleine pannenkoekjes in wat roomboter. Houd de onderkant in de gaten, want ze bakken erg snel. Dus draai ze op tijd om.




1 opmerking:

Lot zei

Ik maak vaak pannenkoekjes van alleen ei en tarwe of haverzemelen, die kunnen de meeste mensen die slecht tegen gluten kunnen vaak wel eten.

Gemalen havermout is natuurlijk net wat anders. Ik heb nog een half pak havermout staan, zal het eens malen en als meel gebruiken,komt het ook eens een keer op.