24 september 2015

Pasta met gehakt, chorizo en aubergine


Dat had ik niet verwacht! De aubergineplanten op het balkon leveren nog echte aubergines ook. Niet zo groot, en eigenlijk ook met teveel zaadjes erin, maar toch... Meneer noemt het een educatief project voor de kinderen en ondertussen gebruik ik ze toch maar in het eten. Wel hééééél klein gehakt, want één van de dames lust zogenaamd geen aubergine...



Het recept is van het type snel, doordeweeks en goed op smaak.

Pasta met gehakt, chorizo en aubergine
Recept voor 3 personen, of 2 grote en 2 of 3 kleine mensen

olie om te bakken
300 gr rundergehakt
100 gr chorizo, in kleine stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 (gewone, grote) aubergine in kleine blokjes
handje peterselie
500 ml passata (gezeefde tomaten)
300 gr pasta
zout naar smaak

Bak het gehakt bruin, zodat het ook van die lekker knapperige stukjes krijgt. Bak in een andere pan (vooral omdat het allemaal niet lekker in 1 pan past om goed bruin te kunnen bakken) de ui, knoflook, chorizo en aubergine tot het gaar is. Voeg dan het gehakt en auberginemengsel bij elkaar. Voeg daar de peterselie en passata aan toe en warm het door. Breng op smaak met zout.

Kook ondertussen de pasta gaar. Meng alles door elkaar en serveer met geraspte kaas.





Geen opmerkingen: