Vooral in december zaten de weken zo vol gepropt met afspraken dat de
maaltijden er volledig bij inschoten. Niet die van onszelf. Nee, Meneer en ik
waggelden afzonderlijk van elkaar van uitgelopen kerstborrel, via een
kookworkshop, naar kerstdiner van de zaak, en echt medelijden hoefde je met ons
niet te hebben. Maar de kinderen hè… die dreigden te worden afgescheept met
tosti’s, gebakken ei en goedbedoelde blikken knakworst. Bij hun was er niets
feestelijks aan. Want bij zulke drukke agenda’s schiet het thuisfront er wel
een beetje bij in. En één dag zonder groente trekt deze moeder nog wel, maar
bij de tweede dag word ik nerveus en ga ik nagels bijten. Ik krijg visoenen van
betraande, bleke kindjes met scheurbuik. Wat nu?? Er moest iets simpels en
makkelijks op tafel komen. En wel nu!
Nou ja, dan krijg je dit dus. En ga nu niet zeuren over de 300 gram 48+
kaas – wanneer je voor vijf man tosti’s bakt, heb je dat ook wel nodig. Mager
is het niet echt, maar er zit mooi wel een groot pak spinazie in verwerkt. Trouwens,
iedereen vindt het lekker. Ook niet onbelangrijk… Nu hoef je alleen nog een
boterham te ontdooien en je bent klaar. Weer een dag gered.
Omelet met spinazie, kerrie en kaas voor moeilijke
dagen
recept voor 2 grote + 2 a 3 kleine mensen
Nb. Ik gebruik grote theelepels van 5 ml
een groot pak spinazie uit de diepvries (750 gr), ontdooid en goed
uitgelekt in een zeef
9 grote eieren (L) (of 10 middelgrote eieren (M))
1 ruime tl zout
peper naar smaak
3 tl kerriepoeder
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 tl scherpe mosterd zoals Dijon van Maille
300 gr geraspte belegen Goudse kaas
olie of boter om te bakken
Kluts de eieren met de smaakmakers. Schep er daarna de kaas en spinazie
door. Verhit wat olie of boter in twee grote koekenpannen en verdeel het ei
over de twee pannen. Bak het omelet op vrij laag vuur – het is een dikke laag
omelet die eerst voldoende moet garen voordat je hem om kan draaien. Op hoog
vuur zal het aanbranden.
Zo’n groot omelet keer je halverwege het beste door een groot bord over de
pan te leggen. Dan omkeren met pan en al, en weer vanaf het bord de pan in
laten glijden. Nog even kort de andere kant garen en je bent al weer klaar.
Serveren met een boterham. En ketchup.
1 opmerking:
Fijn recept, ook voor de koolhydraatvrije dieet-eters!
Een reactie posten