7 januari 2017

Omelet met spinazie, kerrie en kaas voor moeilijke dagen


Vooral in december zaten de weken zo vol gepropt met afspraken dat de maaltijden er volledig bij inschoten. Niet die van onszelf. Nee, Meneer en ik waggelden afzonderlijk van elkaar van uitgelopen kerstborrel, via een kookworkshop, naar kerstdiner van de zaak, en echt medelijden hoefde je met ons niet te hebben. Maar de kinderen hè… die dreigden te worden afgescheept met tosti’s, gebakken ei en goedbedoelde blikken knakworst. Bij hun was er niets feestelijks aan. Want bij zulke drukke agenda’s schiet het thuisfront er wel een beetje bij in. En één dag zonder groente trekt deze moeder nog wel, maar bij de tweede dag word ik nerveus en ga ik nagels bijten. Ik krijg visoenen van betraande, bleke kindjes met scheurbuik. Wat nu?? Er moest iets simpels en makkelijks op tafel komen. En wel nu!

Nou ja, dan krijg je dit dus. En ga nu niet zeuren over de 300 gram 48+ kaas – wanneer je voor vijf man tosti’s bakt, heb je dat ook wel nodig. Mager is het niet echt, maar er zit mooi wel een groot pak spinazie in verwerkt. Trouwens, iedereen vindt het lekker. Ook niet onbelangrijk… Nu hoef je alleen nog een boterham te ontdooien en je bent klaar. Weer een dag gered.

Omelet met spinazie, kerrie en kaas voor moeilijke dagen
recept voor 2 grote + 2 a 3 kleine mensen

Nb. Ik gebruik grote theelepels van 5 ml

een groot pak spinazie uit de diepvries (750 gr), ontdooid en goed uitgelekt in een zeef
9 grote eieren (L) (of 10 middelgrote eieren (M))
1 ruime tl zout
peper naar smaak
3 tl kerriepoeder
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 tl scherpe mosterd zoals Dijon van Maille
300 gr geraspte belegen Goudse kaas
olie of boter om te bakken

Kluts de eieren met de smaakmakers. Schep er daarna de kaas en spinazie door. Verhit wat olie of boter in twee grote koekenpannen en verdeel het ei over de twee pannen. Bak het omelet op vrij laag vuur – het is een dikke laag omelet die eerst voldoende moet garen voordat je hem om kan draaien. Op hoog vuur zal het aanbranden.

Zo’n groot omelet keer je halverwege het beste door een groot bord over de pan te leggen. Dan omkeren met pan en al, en weer vanaf het bord de pan in laten glijden. Nog even kort de andere kant garen en je bent al weer klaar.

Serveren met een boterham. En ketchup.
1 opmerking:

YvV zei

Fijn recept, ook voor de koolhydraatvrije dieet-eters!