21 augustus 2017

Walnootpesto voor op toastjes


Voor een onverwachte borrel stampten we deze pesto in de vijzel bij elkaar met wat er in de voorraadkast stond en samen met een tomatentapenade verdween het als sneeuw voor de zon. Het is beslist snel en weer eens wat anders.

Walnootpesto voor op toastjes
Bron: geen idee meer (een Libelle of Margriet)

125 gr walnoten
1 kleine, rode chilipeper zonder zaadjes of wat sambal oelek
1 teen knoflook
1 el gembersiroop
een klein takje verse rozemarijn (1 tl gehakt)
2 el balsamicoazijn of granaatappelmelasse
enkele eetlepels olijfolie om het smeuig te maken
zout


Vermaal de walnoten met de peper en knoflook in een vijzel of keukenmachine tot een grof mengsel, maar niet helemaal glad gepureerd tot een pasta. Voeg de resterende ingredienten toe en pas de smaak aan waar nodig. Ik gebruikte graaatappelmelasse, wat zoetzuur is, maar in ieder geval zoeter dan balsamico. Een beetje honing is ook een optie om het op smaak te brengen.



Geen opmerkingen: