17 november 2017

Bruine bonenschotel met gebakken aardappel en rookworst


Als de kat van huis is… Meneer was laatst rond het avondeten de nieuwe kuikens aan het ophalen, dus ik besloot iets met rookworst te maken. Meneer blieft dat niet en de rest is er gek op. Ik maakte een pan met bruine bonen, gebakken aardappel, kerrie en de worst, en vooral Kleine Chef was er zo mee in de wolken dat ik het nog eens maakte toen Meneer laatst op reis was. En ook al is het maar een simpel iets, het is toch wel een dankbaar, snel gerecht voor het blog.
  
Maar jongens, die kuikens ondertussen, die zijn echt leuk… Kijk nou:

Hier zijn ze nog heel jong

en zo zien ze er van de onderkant uit :)

… en deze is inmiddels 3 weken oud. Ze hebben al slordige vleugels met echte veren en de kammetjes beginnen te groeien.


Bruine bonenschotel met gebakken aardappel en rookworst
Recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen

olie om te bakken
250 gr wortel, in kleine blokjes
1 prei, in halve ringetjes
ongeveer 700 gr geschilde aardappels (kies maar: iets kruimige aardappels bakken mooier bruin, maar vaste aardappels blijven mooier heel), in 1haps-blokken
1 rookworst, in plakjes
1 grote pot bruine bonen (ongeveer 450 gr uitgelekt gewicht)
1 el mosterd
kneep ketchup
ruime snuf paprika poeder
kerriepoeder naar smaak
zout

Lekker met curry ketchup en gefruite uitjes (van die kant-en-klare rijsttafeluitjes)!

Nb. Het lijkt wat omslachtig, maar ik raad aan om de verschillende onderdelen allemaal apart te bakken, want anders krijg je een zompige brij.

Kook de aardappelblokjes in gezouten water bijna gaar (5 minuten), giet ze af en laat goed uitdampen.

Bak de preiringetjes en wortelblokjes gaar in een beetje olie. Giet er wat water bij wanneer het te droog bakt. Zet het daarna apart.

Bak in dezelfde koekenpan de aardappel bruin. Bak in een andere pan de rookworstplakjes bruin. Verwarm de bonen in het vocht van de pot in een kookpan. Wanneer de rookworst gebakken is, schep je daar mosterd en ketchup door. Voeg het preimengsel toe aan de rookworst, samen met het paprikapoeder, kerriepoeder en wat zout. Voeg tenslotte de aardappels en bonen toe. Schep door en serveer met gefruite uitjes en (curry) ketchup.




Geen opmerkingen: