3 maart 2019

Salade van zongedroogde tomaat en paprika


Afgelopen woensdag, 27 februari, tikte de thermometer de achttien graden aan. Bizar natuurlijk, maar iedereen had wel meteen de zomer in zijn hoofd. Ik ook. Ik maakte meteen een paar salades voor die avond. Waaronder deze. In dit recept worden gele paprika’s gebakken met tomaatstukjes en daarna gemengd met zongedroogde tomaten. Een zomerse salade en erg lekker met wat stoer brood ernaast. Vandaag regende het dan wel de hele dag, maar bewaar dit recept voor de volgende warme dag!


Salade van zongedroogde tomaat en paprika

2 el olijfolie
2 grote, gele paprika’s, schoongemaakt en in brede repen gesneden
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomaatstukjes (400 gr)
1 tl tijm
flinke snuf suiker
1 el balsamicoazijn
2 el kappertjes
10 zongedroogde tomaten op olie, uit pot
klein handje verse peterselie, gehakt
zout en peper

Verhit de olie in een koekenpan en bak de repen paprika een minuut of vijf tot ze bruin beginnen te worden, maar nog wel stevig zijn. Voeg dan de helft van de knoflook toe, samen met de tomaatstukjes, tijm en suiker en bak dit op hoog vuur tot het meeste vocht is verdampt en de tomaatstukjes een dikke ‘pasta’ zijn geworden. Breng op smaak met azijn, zout en peper.  Laat dit nu eerst iets afkoelen.

Ondertussen snijd je de gedroogde tomaten doormidden en doe deze in een schaal, samen met de kappertjes, peterselie en resterende knoflook. Schep de lauwe paprika’s erdoor en serveer op kamertemperatuur.



Geen opmerkingen: