8 augustus 2011

Broccolitaart met gorgonzola en pecannoten


Hartige taarten bak ik in een vlaaivorm, zodat het niet van die enorme gevaartes worden. Een hoge taart lijkt vaak meer op omelet in een deegvorm, ze worden vaak wat waterig en het deeg gaart ook niet goed. Liever bak ik dan twee losse lage taarten als dat nodig is. Snijd de broccoli in mooie hapklare stukjes en laat ze vooral goed uitlekken.

Broccolitaart met gorgonzola en pecannoten
Recept voor 1 taart (voor 2 volwassenen en de kinderen eten hier ook een puntje van mee)

400 gr broccoli
250 ml melk
zout, peper
4 grote eieren
200 gr gorgonzola (of een andere blauwe kaas)
6 plakjes deeg voor hartige taart
75 gr pecannoten (of walnoten)


Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd die nog eens door. Kook de broccoli 5 minuten om het iets voor te garen en laat het daarna heel goed uitlekken. Stoom ze nog even na in de pan zodat ze geen vocht meer loslaten. Verwarm de oven op 180 graden (20 graden lager voor hetelucht).

Laat het deeg ontdooien en bekleed er een ondiepe vorm mee. Verdeel de broccoliroosjes over het deeg en verkruimel de gorgonzola erover in kleine stukjes.
Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper. Giet dit mengsel over de broccoli.
Verdeel er tenslotte de noten over.

Bak de taart in 40 minuten gaar.

Oordeel van het smaakpanel: alleen de noten lusten ze niet. Zelfs Kleine Chef, die ze anders wel weet te waarderen, vindt het maar rare, harde stukken in zijn taart en spuugt ze er gewoon weer uit. Kortom, we kunnen nog niet met hem uit eten…2 opmerkingen:

Karien zei

Lekker, ik maak er eentje bijna hetzelfde, alleen gaan er ook nog stukjes peer in. Ik vind fruit met blauwe kaas altijd zo'n lekkere combinatie!

Caroline Brouwer zei

Dit recept ga ik eens een keer proberen, lijkt me erg lekker. En inderdaad peer erin lijkt me ook niet gek!