18 november 2011

Salade van kikkererwten, feta en gekarameliseerde ui


Dit is een oud recept dat ik vroeger vaak maakte. Ik dacht er opeens weer aan toen ik een restje gekookte kikkererwten over had en het werd een prima lunch voor op het werk.

Salade van kikkererwten, feta en gekarameliseerde ui
Recept voor 2 personen

200 gr kikkererwten (gekookt of uit blik)
50 gr feta, in stukjes
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el boter
1 tl suiker
1 el balsamicoazijn
een handje zwarte olijven, in plakjes
eventueel een ½ tl chilivlokken
zout en peper

Bak de ui zeer zachtjes zacht in de boter. Voeg ook de suiker toe. Laat het rustig 20 minuten zachtjes bakken. Voeg aan het einde de azijn toe, bak het nog even door en laat het afkoelen.

Voeg alles samen en bewaar het in de koelkast.


Geen opmerkingen: