18 september 2012

Pizzabroodjes


Dit is meer een idee dan een recept. Je hebt dezelfde ingrediënten nodig als voor een pizza, bijvoorbeeld deze voor het deeg en de saus, maar je zet het iets anders in elkaar:

Rol het gerezen deeg uit tot een brede lap van niet dunner dan 1 cm dik.


Smeer de tomatensaus erop.

En het beleg.

Vergeet vooral de kaas niet.

Rol de lap op.


Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm dik.

En leg ze op een bakplaat. Laat dit verder rijzen met een theedoek eroverheen tot ze een keer zo groot zijn geworden.

Bak ze af op 200 graden tot ze gaar en bruin zijn.



Heerlijk met een kopje soep…

Oordeel van het smaakpanel: er zit meer brood aan deze 'pizza's' dan bij een platte pizza, dus de gewone pizza wordt lekkerder gevonden. Maar al met al zeuren ze er niet over. Het soppen in de soep vinden de dames erg leuk, maar daar blijft het ook bij. De gesopte onderdelen moeten worden weggegooid. Zonde...

3 opmerkingen:

Winny zei

Lekker!

Anoniem zei

Há, een soort kanelbullar, maar dan anders. Klinkt erg lekker! :-)

Lia

Eliza zei

ik maak een soortgelijk recept altijd voor Moederdag, Zelfde concept alleen snij ik het brood pas na het bakken in plakken. dat geeft een prachtig effect bij het aansnijden en is net zo lekker