Ik
blog normaliter niet over recepten uit Nederlandse magazines, maar soms is het
gewoon nodig dat iets herhaald wordt. Nu we bijna een jaar verder zijn, wordt
het toch echt tijd voor een recept uit de kersteditie van het Volkskrant-magazine van vorig jaar.
In hun kerstmenu stond deze salade en het kan zonder problemen ook op andere
dagen van het jaar op tafel verschijnen.
Bleekselderijsalade
met vijgen, feta en kalamata-olijven
Bron:
Volkskrant magazine 17 dec 2011 (kerst-editie)
1
struik bleekselderij
8
gedroogde, voorgewelde vijgen, in reepjes
20
kalamata-olijven, gehalveerd, zonder pit
100
gr goede feta, in blokjes
half
bosje dille, alleen het ‘blad’, fijngesneden
2
lente-uitjes, in ringetjes
1
teen knoflook, uitgeperst
dressing:
6
el olijfolie
2-3
el appel- of witte wijnazijn
zout
en peper
Eventueel
de bleekselderij schillen als deze taaie stengels heeft. In dunne plakjes snijden.
Klop
de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Meng alles door elkaar, behalve dille en feta, en zet het koel weg. Voeg de dille en feta vlak voor het serveren toe. Ik meen dat ik alleen de dille later toevoegde. Ik zag geen kwaad in de feta eigenlijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten