Het
komt duidelijk niet uit Jamie’s 15 of 30 minuten keuken, maar smaak heeft het
wel. Veel smaak! En als je even de tuin in moet voor de rozemarijn en dan weer
terug komt in de keuken, dan ruikt het enorm lekker in huis! En, niet helemaal
onbelangrijk, de kinderen schoven het ook allemaal zo naar binnen.
Pasta
met gestoofde prei en porcini pangrattato (Jamie Oliver)
Bron:
iets aangepast uit “Jamie at Home” – Jamie Oliver
Voor
de prei:
700
gr schoongemaakte prei
olie
en 2 klontjes roomboter
2
tenen knoflook, gesnipperd
1
tl tijm
bouillon
van 300 ml water + 1 bouillonblokje naar keuze
½
glas witte wijn
100
gr Parmaham (ik vind de zoete smaak van Parmaham niet zo prettig en gebruikte
Coburger)
75
gr geraspte parmezaan
(Ik
vond zelf zout en peper nergens nodig)
Voor
de pangrattao:
Handje
gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini) – maar elke andere gedroogde
paddenstoel kan ook goed.
125
gr ciabatta of ander witbrood, het liefste al wat oud
2
tenen knoflook
1
tak rozemarijn, alleen de naaldjes
Olijfolie
Verder:
250
gr pasta
Snijd
de prei in de lengte door en daarna in (halve) ringetjes. Doe een scheutje olie
+ 1 klontje boter in een pan en voeg, als dat heet is, de knoflook, prei en tijm
toe. Schep door. Voeg dan ook bouillon en wijn toe. Verspreid de plakken ham
erover. Leg een deksel op de pan en laat het op het laagste vuur gaar worden in
25 tot 30 minuten. Haal de ham eraf en snijd deze in reepjes. Roer weer door de
prei.
Ondertussen
alles voor de pangrattato, behalve de olie, in een keukenmachine vermalen tot
kruimels. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de broodkruimels
knapperig.
Kook
de pasta gaar. Roer de parmezaanse kaas door de prei en haal van het vuur af.
Meng de prei daarna met de pasta. Serveer met de pangrattato.
Oordeel
van het smaakpanel: goed ontvangen. Kleine Chef schept nog eens op en Dochter
Zo komt aan het aanrecht, net als haar moeder, uit de pan prei snoepen. Die was
ook wel erg lekker!
1 opmerking:
Lijky mij heerlijk.
Ga het snel maken
Een reactie posten