29 juni 2013

Zalm met avocado-mangosalsa



Hier moet je eigenlijk mensen voor uitnodigen, zo lekker is het.

Wij aten het met aardappels uit de oven en sla uit eigen tuin. Het liefste graag ook nog met een glas koele, witte wijn ernaast, en uiteraard zit je buiten, aan de tuintafel. Voor toe heb ik ook nog wel iets passends: een aardbeiendessert met Griekse yoghurt en gember.

Zalm met avocado-mangosalsa
Recept voor 4 personen

voor de salsa:
1 kleine, rijpe avocado (ongeveer 100-150 gram schoongemaakte avocado), in heel kleine blokjes
1 kleine mango (of ongeveer 200 gram schoongemaakte mango) , in heel kleine blokjes
1 klein rood uitje, zeer fijn gesnipperd
1 kleine tomaat, in heel kleine blokjes
2 el gehakte verse koriander
sap van ½ kleine citroen, of 1 limoen
een stukje rode peper, gesnipperd, maar een theelepel sambal oelek volstaat ook prima
zout naar smaak

verder:
4 stukken zalmfilet
olijfolie
zout



Wanneer alles voor de salsa in mooie kleine blokjes is gesneden, hoef je het alleen maar om te scheppen en het is klaar. Maak het niet te lang van tevoren, omdat de avocado bruin kan kleuren. Dek het in ieder geval af en bewaar het op kamertemperatuur (anders is het straks te koud bij de vis).

Bak de zalmfilets in wat olie gaar en iets bruin (ongeveer 4 √° 5 minuten per kant).

Serveer de zalm met de salsa erbij. Garneer eventueel met iets koriander.

 

 

 

Geen opmerkingen: