Hier
moet je eigenlijk mensen voor uitnodigen, zo lekker is het.
Wij
aten het met aardappels uit de oven en sla uit eigen tuin. Het liefste graag
ook nog met een glas koele, witte wijn ernaast, en uiteraard zit je buiten, aan
de tuintafel. Voor toe heb ik ook nog wel iets passends: een aardbeiendessert
met Griekse yoghurt en gember.
Zalm met
avocado-mangosalsa
Recept
voor 4 personen
voor
de salsa:
1
kleine, rijpe avocado (ongeveer 100-150 gram schoongemaakte avocado), in heel
kleine blokjes
1
kleine mango (of ongeveer 200 gram schoongemaakte mango) , in heel kleine
blokjes
1
klein rood uitje, zeer fijn gesnipperd
1
kleine tomaat, in heel kleine blokjes
2
el gehakte verse koriander
sap
van ½ kleine citroen, of 1 limoen
een
stukje rode peper, gesnipperd, maar een theelepel sambal oelek volstaat ook
prima
zout
naar smaak
verder:
4
stukken zalmfilet
olijfolie
zout
Wanneer
alles voor de salsa in mooie kleine blokjes is gesneden, hoef je het alleen
maar om te scheppen en het is klaar. Maak het niet te lang van tevoren, omdat
de avocado bruin kan kleuren. Dek het in ieder geval af en bewaar het op
kamertemperatuur (anders is het straks te koud bij de vis).
Bak
de zalmfilets in wat olie gaar en iets bruin (ongeveer 4 á 5 minuten per kant).
Serveer
de zalm met de salsa erbij. Garneer eventueel met iets koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten