Gehaktballetjes
met salie en citroen
recept
voor 4 personen
Bron: Italy on my mind
Voor
de gehaktballetjes:
500
gr half om half- of rundergehakt
1
kleine ui, gesnipperd
100
gr witbrood en een ruime scheut melk
60 gr geraspte parmezaan
1
el gehakte salie
1
el verse tijmblaadjes, of 1 flinke tl gedroogd
1
ei
zout
en peper
voor
de saus:
175
ml kippenbouillon
125ml
droge, witte wijn
30ml
citroensap
beetje
tijm
Week
het brood in de melk.
Fruit
de uisnippers in wat olie en laat het afkoelen. Meng daarna alle ingrediënten
voor de gehaktballen, inclusief de melk en het brood en de gefruite ui. Rol er kleine
balletjes van. Bak ze dan bruin en gaar in een flinke koekenpan.
Als
ze klaar zijn, de balletjes eruit scheppen. Giet in dezelfde pan de wijn en
bouillon en laat het tot de helft inkoken. Voeg dan het citroensap en de
gehaktballetjes toe. Laat dit nog een tijdje sudderen totdat de saus nog wat
verder is ingekookt en het vlees met een mooi laagje saus bedekt is.
Wij
aten er een bloemkoolstamppotje bij.
Oordeel
van het smaakpanel: alles schoon op.
1 opmerking:
Wat een fijn recept, dat was smullen!
Groet, Anna
Een reactie posten