Het
lekkerste hapje van de afgelopen week? Dat was een restje koude, gekookte
snijbonen van de avond daarvoor met daarop mijn nieuwe favoriete dressing en
een gekookt eitje. Nee, een foto heb ik niet. Ach nee, het was een bakje
snijbonen… maar reken maar dat ik binnenkort speciaal snijbonen ga koken. Ik
lunch namelijk al een tijdje met groenvoer. Tot grote tevredenheid trouwens. Met
dit soort salades en dressings is dat ook bepaald geen straf.
Ik
heb het ook al gegeten met witlof en ei, en met een salade van wortellinten, peterselie
en geschaafde amandelen, ontleent aan het originele recept, en het gaat met veel salades heel goed samen. Dochter Zo (4) heeft
hem ook geproefd en ze vond hem ‘interessant’. En dat klopt helemaal: de smaken
zijn vrij stevig met veel vers citroensap, honing, chili en kerriepoeder. En
juist die kerrie doet het hem.
Mijn nieuwe favoriete
dressing met kerrie en citroen
bron:
Honest Fare
het
sap van 1 citroen
ongeveer
dezelfde hoeveelheid aan olijfolie
zout
1
el honing
½
tl paprikapoeder
snufje
chilipoeder
1
opgehoopte tl kerriepoeder (goede kwaliteit!)
1
el mayonaise
Je
voelt het al aan: gewoon mengen en dat is alles. De dressing is dun als olie. Je
zou hem lobbiger kunnen maken met meer mayonaise of yoghurt, maar voeg dan ook
weer wat meer specerijen toe.
2 opmerkingen:
Nog een dressing:
1 deel olijfolie
1 deel suiker
1 deel balsamico azijn
op smaak brengen met mosterd behoorlijk wat.
peper en zout
zelfs kinderen vinden dit lekker, ieder ander ook !
He, bedankt Noud! Ik ga het proberen!
Een reactie posten