Ik ben de derde van rechts, in de groene jurk
En dan was er nog de Happy Bites Challenge van Bonduelle
afgelopen dinsdag. Ik was samen met 9 andere foodblogsters (inderdaad; alleen
maar vrouwen) uitgenodigd om te strijden voor de prijs: een masterclass bij
Niven Kunz (dat is hierboven de derde van links). Nu vond ik het koken voor een jury (waaronder de Michelinster
chef) een onaantrekkelijk vooruitzicht, maar niet zeuren, wie a zegt, moet ook…
etc etc. Op naar Amsterdam, waar de heren van Mister Kitchen (u kent ze wel van
de Delicious) zich aan het Westerpark hebben gevestigd. En het is ook altijd
gezellig om eens bij te kletsen met andere foodbloggers. Bovendien kwam Marjan
Ippel ons nog even bijpraten over de nieuwe peulvruchtentrends en had Bonduelle
een praatje over hoe ze de boon aan de man proberen te krijgen. Mooi.
Judith van Jude's Diners aan het werk
Johanneke (in het rood) van Bijna net zo lekker als thuis
Enfin, ik mocht als eerste aantreden in de keuken voor de
bereiding van mijn masabacha (foto boven). Niet een heel spannend recept, maar dat was toch
ook de bedoeling van Bonduelle: simpel, snel en met maximaal 8 ingredienten.
Dat Niven toch hoopte op inventiviteit, nieuwe bereidingen en andere
hoogstandjes, hadden we van tevoren niet verwacht. En Niven had ook wel
snijbonen verwacht, zei hij. Huh? Eh, Niven, we hadden het over bonen uit blik,
hoor. De verrassende recepten zaten er dan ook niet bij, want wij bloggen
allemaal over de doordeweekse keuken, met wat uitschieters hier en daar voor het stevigere
weekendwerk.
Uiteindelijk won Floorabella met een linzensalade met
croutons van suikerbrood en verse vijgen. Nu ja, het klinkt niet vies, he?
Vooral die croutons moet ik eens onthouden.
We sjokten huiswaarts met een aantal blikken Bonduelle
(ik moet zeggen: ze hebben verrassend veel varianten als je het zo naast elkaar
ziet. Pluspuntje), het Foodlingoboek van Marjan Ippel en als bonus nog een
zalige fles Rabarcello van de mannen van Mister Kitchen zelf. Al met al een
goed bestede middag. En nu even geen wedstrijden meer. J
4 opmerkingen:
Ha Antoinette,
Wat suf dat Bonduelle en Niven niet op een lijn zaten, dat hadden ze toch beter kunnen afspreken. Het is al spannend genoeg, zo'n wedstrijd en als je dan commentaar krijgt op punten die niet van je gevraagd werden lijkt me dat best een afknapper.
Nou ja, je bent een ervaring rijker, weet wat je in het vervolg niet wilt en kunt weer lekker in eigen keuken verder flansen, met geen andere critici dan man en kinderen en met een dankbaar lezerspubliek ergens onzichtbaar achter een scherm.
fijn weekend,
Lia
:) dank je Lia. Ik frobel inderdaad hier maar wat verder.
Hoi Antoinette,
Leuk stukje.
Ik heb afgelopen week als lunch nog een aantal keer van mijn kikkererwtenstoof gegeten. En deze week blif ik in de bonen met de bonenburgers.
Waarschijnlijk tot 10 december.
Groeten Johanneke
Ja, ik heb 10 dec echt in de planning! Leuk.
Een reactie posten