27 augustus 2015

Ravioli met pistacheboter en mais, wortel en paprika


Die boter! Onthoud die even, want de rest van het recept is minder kritisch en daar kan je alle kanten mee uit. De pistacheboter is feitelijk een pesto op basis van pistachenoten en basilicum, maar dan niet met olijfolie, maar met roomboter. En dan krijg je dus iets wat ook niet zou misstaan op een stokbroodje. Maar het trekt een simpel bordje met pasta en groente ook op tot grote hoogte.   

Behalve ravioli kan je natuurlijk ook gewone pasta gebruiken, en in plaats van mais, wortel en paprika kan je net zo goed uitwijken naar courgette, asperges, broccoli, of wat dan ook...

Ravioli met pistacheboter en mais, wortel en paprika
recept voor 4 personen
bron: blog Half Baked Harvest


Voor de pistacheboter:
50 gr roomboter, op kamertemperatuur
handvol basilicumblaadjes (of de blaadjes van 5 takjes)
1 tl tijm
1 tl gedroogde oregano
50 gr gedopte pistachenoten
1 klein teentje knoflook
eventueel een kneepje vers citroensap
50 gr geraspte parmezaan
zout en peper naar smaak

verder:
500 gr verse (kaas)ravioli (uit de koeling) (of zo’n 300 gram gedroogde pasta)
beetje olie of boter om te bakken
300 gr wortel
300 gr maiskorrels (1 blik)
1 rode paprika
1 el balsamicoazijn


Maak eerst de boter door alles te vermalen in een keukenmachine. Ik vermaal eerst de noten en knoflook en voeg dan de rest toe om te mengen. Zet dit koud weg tot gebruik.

Snijd de groente in plakjes/stukjes en bak ze in wat olie of boter gaar en een beetje bruin. Let erop dat je de harde groente eerst bakt en daarna zachtere soorten toevoegt. Niet te dikke plakjes wortel kunnen wel samen met de paprika, maar de mais voeg je pas aan het einde toe. Voeg tenslotte een eetlepel balsamico toe.

Ondertussen de pasta gaar koken. Voeg daarna groente en pasta samen en schep de boter erdoor en laat het smelten. Niet laten bakken, alleen smelten!
Geen opmerkingen: