4 februari 2017

Pasta met sperziebonen en pesto van gember en basilicum


Pasta met pesto is een overbekende klassieker, en dat geldt ook voor de toevoeging van sperziebonen (en soms ook met aardappelblokjes). Deze variant leunt daar dus sterk op, maar ik maak de pesto net even anders: zonder het scherpe van rauwe knoflook, maar met verse, rauwe gember en wat aromatische kruiden als rozemarijn. Het is allemaal zo gemaakt, maar toch echt van een andere klasse als pesto uit een potje…

Pasta met sperziebonen en pesto van gember en basilicum
recept van Eerst Koken
voor 3 grote mensen, of 2 grote en 3 kleine

nodig voor de pesto:
60 gr parmezaan, geraspt
50 gr noten (alles werkt: pijnboompitten, pistache, walnoot, amandel, of een mix… doe maar wat)
20 gr verse gember
2 el olijfolie
1 plantje basilicum van de supermarkt, of minimaal 8 grote takjes, alleen de blaadjes
1 tl gedroogde tijm
klein takje verse rozemarijn, of een krappe tl gedroogd

Verder nodig:
350 gr pasta
ongeveer 450 gr gebroken sperziebonen (uit de diepvries is ideaal, maar a.u.b. niet uit een pot!)

Maal de kaas, noten en gember fijn in een keukenmachine of iets anders dat kan pureren (een vijzel bijvoorbeeld of desnoods een koksmes, maar dan wordt de saus niet zo fijn). Voeg dan de olie en kruiden toe en maal alles tot een dikke saus. Olie toevoegen mag, maar is niet nodig en zorgt alleen maar weer voor calorieën.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en wanneer het kookt doe je de pasta en gebroken (diepvries) sperziebonen erin. Ze hebben ongeveer dezelfde kooktijd (uitgaande van een minuut of 9 a 10). Gebruik vooral veel water, zodat de temperatuur ervan niet teveel daalt wanneer je de ijskoude bonen toevoegt! Kook alles gaar, giet het water af, maar vang een glas kookwater op. Doe de pesto en een goede scheut kookwater bij de pasta en schep om. Serveren met extra kaas.



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt wederom simpel en lekker. Maar, domme vraag misschien, maar toch: hoe meet je 4 cm rozemarijn?

groet,
Lia

Eerst Koken zei

aan een takje, toch? Gewoon een takje met naaldjes en dan gebruik je alleen de naaldjes. Heb je geen verse rozemarijn in de tuin staan? Onmisbaar hoor!

Eerst Koken zei

Okee, ik heb er een takje van gemaakt, hoor!