13 juni 2017

Broodje met kikkererwtenpuree, rozijnen en kerrie





“Curried chickpea sandwich” is de originele naam en dat klinkt toch een stuk soepeler. Het gaat namelijk om een soort kikkererwtenprakje met kerriepoeder, komijn, rozijnen, verse koriander en een beetje pit van ui, knoflook en rode chili. In het onwaarschijnlijke geval dat u hummus op brood inmiddels zat bent geworden, valt het te proberen om eens uit te wijken naar deze variant, welke met wat goede wil kan worden gezien als een grove, gevulde hummus. Maar dan toch weer anders…

Ik ga uit van zo’n extra grote pot kikkererwten, maar het kan natuurlijk ook met een blik van 400 gram (uitlekgewicht 240 gram) worden gemaakt. Gewoon de rest ook wat aanpassen.

Curried chickpea sandwich

1 extra grote pot/blik kikkererwten (uitlekgewicht van 400 gr)
1 grote teen knoflook
2 a 3 el olijfolie
1 ruime el kerriepoeder
1 krappe tl komijnpoeder
eventueel een krappe tl kurkuma (het kleurt wel mooi)
sap van een kleine citroen
1/2 rode peper, gesnipperd, of een lik sambal oelek
1 kleine, rode ui of een sjalot, gesnipperd
1 handvol rozijnen, even geweekt in heet water
hand verse koriander, gehakt
zout naar smaak
eventueel een stukje rode paprika, in kleine blokjes
eventueel wat spinazieblaadjes of rucola om te serveren
(stok)brood

Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze met een vork fijn. Meng de resterende ingrediënten erdoor (behalve de spinazie of rucola) en bewaar het in de koelkast tot gebruik. Serveer op of bij een broodje, met wat spinazie of rucola erbij.




2 opmerkingen:

Lot zei

De rozijnen en curry zullen er best lekker bij zijn. Ik nam eens in een wegrestaurant ook iets dergelijks maar vond het echt niet lekker, veel te droog en ook nog smakeloos. Ik breng niet snel wat terug maar deze keer wel. Werd niet eens raar van opgekeken kennelijk was ik niet de eerste. Toen maar broodje oud Amsterdam genomen daar kan weinig aan verprutst worden.

Eerst Koken zei

haha! Ja, het moet wel een beetje smeuig zijn, he? Dat is dit recept wel hoor :)