26 december 2017

De slechtste recepten van 2017... :(

Met het einde van 2017 in zicht, is het tijd geworden voor de jaarlijkse tradititie van lijstjes maken. Voor Eerst Koken betekent dat een overzicht van de teleurstellingen en toppers dit jaar. Wat moeten jullie toch echt nog even bookmarken, en wat kan je gerust vergeten? Vandaag volgt de lijst met de slechtst scorende recepten op Eerst Koken, en morgen krijgt u de paradepaardjes, de pareltjes onder de recepten, te zien.

Ik meet van december vorig jaar tot en met november 2017, om alle recente recepten nog een kans te geven. En de linkjes zitten verwerkt in de receptnamen.

Deze was op verzoek van Meneer. Ooit een grote favoriet in ons huishouden. Niet slecht en niet perse heel goed. Gewoon iets wat je doordeweeks in elkaar flanst. Oh, en die waterkastanje is wel leuk hoor. Koop je gewoon in een blikje in de toko.


Ik moet nu denken aan de caissiere bij de supermarkt, die geen idee had wat ze met pastinaak moest aanvangen. Nou eh… gewoon, precies wat je anders met wortel zou doen. Gewoon eens proberen. De kinderen kunnen wel dwars liggen, want de smaak is iets scherper dan gewone wortel.


Geen commentaar. Bij mij lag dit ook al tien jaar in mijn to-do-bak… Maar het is best simpel en ziet er toch uit alsof je ontzettend veel gedaan hebt… En ik zou nu best een schaaltje ervan lusten.


Doordeweekse hap. Makkelijk, snel en iets waar je niet over hoeft na te denken. Dit soort dingen zijn fijn voor het vaste repertoire.


Gele spliterwten? De kinderen vonden het ook moeilijk. Wel dankbare balletjes voor de veganisten onder ons. En wij zijn hier dol op Indiaas natuurlijk.         


Die zag ik aankomen. Ik zei het zelfs in het blog zelf. Dus voor diegene die zich niet aangesproken voelden; gewoon lekker doorscrollen. Maar even apart voor de incrowd: hij was lekker he?! :D


Moeilijke foto? (bruin eten is wel het lekkerste hoor!) of is dit te macrobiotisch voor mijn publiek? Het was wel lekker hoor. Anders blog ik het niet. En die bonen, daar proef je haast niets van terug.
             

Bij Kleine Chef sprongen de tranen hem nog net niet in de ogen van geluk, maar ik werd wel uitvoerig bedankt voor dit avondmaal. Het is te simpel voor woorden, maar ja… Soms is simpel heel erg fijn.

             

Voor een anglofiel als ik springt deze naam er erg uit (een knickerbocker is een damesslipje) en ik vroeg me al jaren af waar het toch vandaan zou komen. Jullie hebben deze afwijking dus heel duidelijk niet. Geeft niets. Ik had wel erg veel plezier in het schrijven ervan, want de oorsprong van het woord is Nederlands en gaat van het New York uit de 17e eeuw tot Londen in 20e eeuw. Ondertussen lees je ook nog over de oorsprong van het woord ‘sundae’, en mijn ervaringen van een bootreisje naar Newcastle. Wie nu toch nieuwsgierig is, leest maar lekker verder in het blog zelf.
             

Op nr 1 – het slechts bekeken recept van 2017: Walnootpesto voor op toastjes
Oh. Nou ja, ik ben niet gekwetst hoor. Het was maar een smeerseltje dat ik last minute in elkaar draaide en het pakte erg lekker uit.

           

En deze even als bonus. Hij stond op de 11e plek, maar als ik nou vertel dat ik overwoog om dit te serveren als voorgerecht met de kerst, geloof je dan dat de 11e plek niet terecht is? Nb. in de sambal zit geen chilipeper...




2 opmerkingen:

YvV zei

Deze top tien-blog maakt me juist weer heel nieuwsgierig naar beide pilafs, de vadai, pizza met bonenpuree en walnotenpesto! Dank wederom voor je recepten in 2017.

Eerst Koken zei

Graag gedaan :)