4 november 2018

Pasta met bloemkool, tomatensaus en kaas



Er is niets moeilijks aan, zo’n pasta als dit, maar elke ouder heeft wel plaats in het kookrepertoire voor een recept waarin een kilo groente kan worden verwerkt. Toch? De kinderen eten het hier in ieder geval zonder morren op.

Pasta met bloemkool, tomatensaus en kaas
Voor 3 a 4 personen

2 a 3 el olijfolie
1 grote bloemkool, in roosjes (ik had een heel grote kool van 1 kilo)
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 (vers) laurierblad
een takje rozemarijn, de naaldjes gehakt (1 el) of eventueel 2 tl (gedroogde) tijm
zout en peper naar smaak
500 ml passata (gezeefde tomaten)
100 gr geraspte parmezaan
100 gr geraspte pittige kaas (oude Goudse bv)
400 gr pasta naar keuze

Verhit de olie in een grote braadpan en voeg de roosjes bloemkool toe, samen met de laurier, rozemarijn of tijm en de knoflook. Voeg tenslotte een scheut water toe en leg er een deksel op. Laat dit nu op middelhoog vuur gaar worden (15-20 minutes).

Als de bloemkool gaar is voeg je de gezeefde tomaten toe. Laat dit nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Haal de laurier eruit en prak de bloemkool dan met een spatel in grove brokken. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de pasta gaar. Meng dan pasta en bloemkool samen, roer de kaas erdoor en serveer.



Geen opmerkingen: