22 december 2010

Spruitjessoep

Deze soep is simpel en echt heerlijk! Het gaat erg goed samen met iets van kaas, dus er zouden kaasbroodjes bij kunnen als hoofdgerecht. Ik maakte hem als voorafje dus kwamen er kleine kaaskoekjes bij.


Spruitjessoep
4 personen

1 pond spruiten
750 ml tuinkruidenbouillon (van 2 blokjes)
250 ml slagroom
Peper (zout heb je waarschijnlijk niet nodig)

Maak de spruiten schoon en kook ze gaar in de bouillon en room. Pureer ze vervolgens met de staafmixer en serveer. Zo simpel kan een soepje zijn.

Kaaskoekjes

125 gr geraspte kaas (Goudse of Gruyere, of met 1/3 deel parmezaan bv. Wel eentje die goed smelt, dus een oude kaas is wat minder schikt
125 gr zachte roomboter
40 gr bloem, of meer als dat nodig is om een soepel deeg te kneden
¼ tl peper
Beetje chilivlokken en 1 tl gedroogde tijm.

Meng alles door elkaar tot een deegbal en zet dit een half uur in de koelkast om op te stijven. Rol de bal dan uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ongeveer ½ cm dik. Steek er met een vormpje koekjes uit en leg deze op bakpapier op de bakplaat. Bak ze 15 minuten op 220 graden of totdat ze mooi bruin zijn.

Oordeel van de kleine chef: allebei lekker!

1 opmerking:

Christel zei

Wat leuk! Ik dacht er een paar dagen geleden aan eens spruitjessoep te maken maar moest er nog een recept voor vinden. Dat bleek dichterbij dan gedacht, hier dus.