16 april 2012

Knoflookboter-pitabroodjes


Een onverwachte eter bij het avondeten? Dertig minuten van tevoren aangekondigd? Tuurlijk, kom erbij, kom erbij! Gezellig! Maar waarmee moeten die hongerige monden worden gevoed? Vooruit, wat meer pasta kan altijd en ook werden deze pitabroodjes snel in elkaar geflanst voor wat extra koolhydraten en een iets gevulder bord.

Een (niet afgebakken) stokbrood kan er ook goed mee worden opgefleurd; snijd het brood in plakken, maar snijd het slechts voor 2/3 in, zodat je de openingen met de boter kunt vullen. Leg het daarna in de oven.

Knoflookboter-pitabroodjes
Voor 4 stuks

4 pitabroodjes om af te bakken
50 gram roomboter (nee, beslist niets anders!) op kamertemperatuur
2 a 3 tenen knoflook, uit de pers
een handje vers basilicumblad, fijn gehakt
40 gram Parmezaanse kaas of pecorino
zout en peper

Meng de ingrediĆ«nten voor de boter door elkaar. Snijd de pita’s voorzichtig open en besmeer ze dik met de boter.

Bak ze in een kleine 10 minuten af in een oven van 200 graden (180 graden hetelucht).

Leg vooral even wat bakpapier eronder, want de boter lekt!

Oordeel van het smaakpanel: om de grilligheid van kinderen maar weer even te illustreren, kan ik vertellen dat ze stokbrood dat deze behandeling heeft ondergaan met geen blik waardig keuren en het zelfs met een wuft handje wegduwen, maar de pita’s moeten worden verdeeld tot op de laatste kruimel. Waarom toch?




Geen opmerkingen: