7 april 2012

Portobello met couscous en rucolapesto


Hm, zouden de kinderen dit lusten? Wat mij betreft mag dit nog eens op tafel… Het is uitgetest op Meneer Marsepein, die klaagde dat hij er te weinig van kreeg, maar ik twijfel of het kroost een hele portobello op het bord trekt (“Mama, er zit een hele paddenstoel in mijn couscous”).

Portobello met couscous en rucolapesto
2 personen

4 portobello’s
100 gr couscous
80 gr baconreepjes
100 gr zachte geitenkaas
zout

Voor de pesto:
50 gr parmezaan, geraspt
40 gr rucola
25 gr pijnboompitten
1 teen knoflook, gesnipperd
scheut olijfolie

Kook de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Dit kan in water, maar een bouillon kan ook heel goed.

Bak de bacon in enkele minuten bruin.

Voor de pesto worden alle ingrediënten, behalve de olie, in de keukenmachine vermalen. Het hoeft geen gladde saus te worden, je mag er nog best in kunnen herkennen wat erin zit. Voeg daarna zoveel olie toe als nodig is om het tot een smeuïge saus te mengen. Het zal niet zoveel nodig hebben.

Leg de portobello’s met het steeltje naar boven in een ovenschaal. Snijd het steeltje zoveel mogelijk weg. Meng de couscous met de pesto en bacon en breng op smaak met zout. Vul hier de portobello’s mee en verkruimel de kaas er overheen. Op dit moment kunnen ze nog 2 uur worden weggezet in de koelkast als dat handig is, maar niet veel langer, omdat de rucola dan papperig wordt.
Klaar voor de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de portobello’s gaar in ongeveer 15 minuten. Ze moeten dan zacht aanvoelen.

Oordeel van het smaakpanel: het smaakpanel was dit keer niet uitgenodigd.


1 opmerking:

Anoniem zei

we love it jammmmmm