28 juni 2012

Gebakken feta in tomatensaus


Jááá, zomers, snel en makkelijk! Met brood en iets om erop te smeren maak je mij echt blij. Ik ben op dit moment erg weg van een geitenfeta die ik bij een Turkse winkel koop. Het heeft waanzinnig veel smaak, hoewel het vast geen feta mag heten. Maar ook mijn supermarkt verkoopt een goede feta met smaak. Koop de beste producten die je kan vinden, want in dit gerecht proef je dat echt terug. En jawel, er zijn best goede kant en klare sauzen te vinden, maar dat zijn niet de goedkoopste. Dat geldt overigens ook voor de feta. En de olijven. Nou ja, en voor de olijfolie ook wel. Kortom…

Gebakken feta in tomatensaus
Recept voor 2 personen

400 gr goede feta
1 pot kant en klare tomatensaus
handje zwarte olijven, in plakjes
4 a 5 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
olijfolie
eventueel wat klein gesneden en gebakken groente, zoals courgette, wortel, etc,

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).

Meng eventueel extra (gare) groente bij de tomatensaus en giet de saus in een ovenschaal. Leg de feta in de saus. Verdeel de olijven en tomaatreepjes erover en besprenkel de kaas met wat olie.

Bak de feta 30 minuten. Serveer met brood en een salade.


Oordeel van het smaakpanel: Kleine Chef snapt zelfs dat hij de kaas op het brood moet scheppen en doet ernstig mee. De dames klooien deze week maar wat aan met hun eten en wachten op het dessert.


Geen opmerkingen: