19 juli 2012

Salade 10daagse nr 8: Indiase salade met ei, verse kokos en pinda’s
Die zomer? Die dwingen we gewoon af met een salade tiendaagse! Gewoon doen alsof het hoog nodig is om dagelijks iets koels te eten.

O ja, en het is ook nodig omdat men in huize Marsepein iets te enthousiast sla, tomaten en bonen had uitgezet. In de tuin heeft de naaktslak ons de das omgedaan, maar we zijn stug doorgegaan op het balkon. Alles groeit er naar hartenlust en we moeten elke dag sla snijden.

Soms kom je een recept tegen waarvan je denkt dat het een onwaarschijnlijke combinatie is, maar ergens blijft het in je gedachten zitten en uiteindelijk maak je het toch. Deze salade stelde niet teleur, ook al is een eiersalade voor mij iets met mayonaise en bieslook. Maar het is een erg goede combinatie met verse kokos, hete chilipepers, geurige koriander en een beetje zuur van de tamarinde. De pinda’s geven het iets om op te kauwen. Het zou erg goed werken als Indiaas bijgerecht met rijst en een vlees- of groentegerecht. Wij aten het als late-night snack met crackers. Ook niet verkeerd.

En waar kwamen we dit recept tegen? Lang leve het internet, waar je op een avond zomaar op een website terecht komt, die je de weg wijst in Dubai (“Dubai's best restaurants, nightlife, films, things to do and places to see”). Ook al zo onwaarschijnlijk.

Indiase salade met ei, verse kokos en pinda’s
Bijgerecht of snack voor 4 personen

5 eieren
6 el verse kokos, geraspt
1 a 2 chilipepers (groen of rood)
2 a 3 el verse koriander, gehakt
1 ruime el tamarindepasta
4 el gehakte pinda’s
zout

Eventueel erbij: 1 el gehakte sjalot en 2 el gehakte tomaten

Kook de eieren in 8 minuten hard en koel ze direct in koud water. Pel ze. Haal de dooiers eruit en verkruimel ze met een vork in een kom. Snijd het eiwit in kleine blokjes en voeg toe aan de dooiers.

Snijd de pepers, zonder zaadlijsten, in ragfijne reepjes en voeg ze met de andere ingrediënten toe aan de eieren.
Geen opmerkingen: