24 augustus 2012

Peper en parmezaan shortbread


Kaaskoekjes… krijgen we er ooit genoeg van? Ik meen dat dit het 3e recept hier is. Deze koekjes zijn lekker pittig van smaak, maar zoals met al het shortbread zijn ze vrij los van structuur, en het is geen koekje om lang op te kauwen. Maar toch, maar toch... Absoluut lekker!
 
Peper en parmezaan shortbread
Recept voor ongeveer 24 koekjes
Bron: het Foodblog TechnicolorKitchen

110 gr koude gezouten roomboter, in stukjes
40 gr geraspte parmezaan
1 tl gemalen zwarte peper
½ tl zout
1 tl gedroogde tijm
175 gr bloem

Meng alle ingrediënten rap samen tot een samenhangend deeg. Niet te lang kneden, want dat maakt de koekjes taai. Mocht het nog te droog blijven, voeg dan een eetlepel water toe. Vorm het deeg in een dikke worst en verpak dit in folie. Leg het minimaal een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden (150 graden hetelucht).  Snijd de deegworst in plakjes (ongeveer 24 stuks) en leg ze op bakpapier op een bakplaat. De koekjes zullen niet uitlopen, dus ze kunnen vrij dicht op elkaar liggen. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten bruin aan de randen. Laat ze eerst afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders zijn ze te kwetsbaar.

Oordeel van het smaakpanel: U zou het toch ook wel vreemd vinden als ze hier hun neus voor op halen, hè? Dat deden ze dan ook niet.


Geen opmerkingen: