Het
Zweedse Skagenröra is in zijn simpelste vorm een mengsel van garnalen en
mayonaise en je komt het vooral als broodbeleg tegen. Hier wordt het iets
opgetuigd met zalm en blokjes gekookt ei. Het broodje op de foto is overigens
Zweeds Polarbröd en ik ben er dol op. Het is een zacht, plat broodje en het
heeft die typisch Zweedse lichtzoete smaak. Ik meen dat ze iets van een donkere siroop
eraan toevoegen. Het broodje zelf staat ook nog op de To Do-lijst.
Skagenröra
200
gr garnalen
1
sjalot,fijn gesnipperd
2
hardgekookte eieren, in kleine blokjes
200
gr zalmfilet, gepocheerd, of ev gerookte zalm
2
flinke el mayo
2
flinke el (magere) yoghurt
zout
en peper
Wanneer je zalmfilet gebruikt, moet deze gepocheert worden: leg de zalm in een laag kokend water
of bouillon. Als de filet niet zo dik is, kan je direct het vuur uitdraaien; het
gaart in het hete water. Laat anders het water net onder het kookpunt. Na
een minuut of 5 á 10 is de zalm gaar. Laat het vooral niet te lang liggen. Laat
het afkoelen en breek het in stukjes.
Vermeng
daarna alle ingrediënten en het is klaar! Heerlijk op een broodje.
2 opmerkingen:
Hoe smaakt de zalmfilet in deze salade? Ik ben bang dat het te vissig is of zeepachtig, zoals ik zalm soms vind smaken.
De toevoeging lijkt me wel lekker, ik was op zoek naar een eiersalade met garnalen en nog iets.
Hoi Lot, mij leek de gepocheerde zalm lekkerder, omdat die wat zachter van smaak is, en eh, kwestie van goede zalm kopen. :) Maar anders doe je er toch gerookte zalm in?
Een reactie posten