Het
is amper een recept, maar een zéér acceptabel broodje voor een snelle avond.
De
ham of bacon (of vooruit, gerookt spek) beschermt niet alleen de knoflook en
koriander tegen teveel directe hitte in de pan, maar zorgt natuurlijk ook voor
een heerlijke dosis zout in het broodje. Doe daar wat rokerig paprikapoeder bij
en een schep verkoelende yoghurt en je bent klaar. We hadden er ook nog soep bij,
maar we hadden ook prima met alleen het broodje toegekund.
Pitabroodje met paprikakip
en bacon
Snijd 500
gram kipfilet in plakken van een ruime centimeter. Wentel
de stukjes/plakjes kip in een mengseltje van een scheut (olijf)olie, een hand
gehakte verse koriander, eventueel zout, 1 grote teen knoflook uit de pers en 2
tl (gerookt) paprikapoeder. Wikkel
de ingesmeerde stukken in een plakje rauwe ham, spek of bacon. Het hoeft niet
veel te zijn. Met 150 gram ham/spek moet je uit kunnen komen.
Bak
de plakjes daarna in een koekenpan met iets extra olie. Wanneer je dat voorzichtig
doet, blijven die plakjes ham best rond de kip zitten.
Leg
ondertussen pitabroodjes in de oven en vul die daarna met de kip, een beetje
rucola en een simpel yoghurtsausje van een kommetje yoghurt met 1 uitgeperste
teen knoflook, zout en peper.
Oordeel
van het smaakpanel: de zeurpieten zeuren ten onrechte. Maar Kleine Chef eet
bijna twee broodjes met smaak op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten