Dit is simpel, echt waar. Ik ga er niet eens een echt
recept van maken. Maar jullie zien zeker zelf ook wel dat dit lekker is? Zoete
wortels omwikkeld met zoute, rauwe ham, en daarbij een zurige chimichurri. Hoor
ik iemand iets over een bbq zeggen?
Wortels met rauwe
ham en chimichurri
Schil de wortels, maar laat een stukje groen zitten. Gewoon,
omdat het leuk rustiek staat. Kook ze in een wijde pan in 4 tot 6 minuten net
gaar en giet ze af.
Omwikkel de iets afgekoelde wortels met een rauwe ham
naar keuze. Een zoetige ham zoals Parma of Serrano kan, maar ik heb ze liever iets
zouter. De Lidl verkoopt een ‘luchtgedroogde landham’ die ik precies goed
vindt.
Je kunt ze in een koekenpan in wat olie om en om bakken,
of wanneer er geen plaats op het fornuis is, dan kunnen ze prima in de oven (ook
met iets olie in de ovenschaal). Bak ze dan bij 200 graden (180 graden hetelucht)
gedurende ongeveer 30 minuten. En tenslotte moet het ook prima op de barbecue
kunnen worden gemaakt.
Serveer er een chimichurri bij, die in een eerder blog
stond. In dat recept sneed ik de ingrediënten fijn, maar op deze foto zie je
een chimichurri die uit de blender komt. Dan blijft de saus wat beter aan de
wortels hangen.
~~~~~~~~~~~~
Vond je dit leuk? Deel het dan alsjeblieft met de knoppen hieronder!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten