28 december 2014

De minst bekeken recepten van 2014

Ha, mijn favoriete blog van het jaar! Welke recepten bleven onderaan de statistieken hangen? Wat vonden jullie de beroerdste blogs dit jaar? Ik moet zeggen dat ik de meest recente recepten even in de luwte heb gehouden, omdat die recht hebben op wat meer exposure, maar dit waren de slechtst scorende happen van het jaar. Hadden jullie gelijk?Okee, niet zo belangrijk. Het ging om een gesponsorde blog, maar ik moest en zou er nog iets van mezelf aan toevoegen, namelijk het Zweedse recept voor de bekende mosterd-dillesaus. En ja, die ken je vast als je wel eens gravad lax heb gegeten (lijkt op gerookte zalm, maar het is feitelijk rauwe, gemarineerde zalm). Maar goed, je kunt de saus ook kant-en-klaar bij de IKEA kopen.

Ook niet verwonderlijk, want gedroogde vis is niet bepaald bekend in Nederland. Maar die kleine ‘poffertjes’ met stokvis zijn echt fantastisch.

Rijst met linzen is een klassieker, jongens. En die status heeft het echt niet zomaar bereikt. Maar ondanks dat peulvruchten steeds meer uit het verdomhoekje komen, blijven we linzen zien als geitenwollensokkenvoer. Soms terecht, soms niet.

Wat? Op 4? Deze soep moet je NU op de boodschappenlijst zetten!

Ik schreef op Facebook: “Die soep kan me niet zo schelen, maar de bannock zou iedereen in zijn kookrepertoire moeten hebben!” En zo is het maar net.

6. Tip de Muissoep (wortel-kaassoep)


Even een grapje tussendoor om het koken voor kinderen wat te illustreren. Het was best een leuk soepje, maar een restaurantstatus zal het niet halen, nee.

Dit was een zaterdagavondhap en best geslaagd. De balletjes doen een beetje kroketterig aan: zacht van binnen met een knapperig korstje. Ik sta er nog steeds achter.

Nou ja….! Hebben jullie nu echt alle goede recepten genegeerd? Voor deze taco’s kan je mij dus wakker maken. Die salsa is echt goed voor van alles. Zo gaat het ook briljant samen met gebakken zalm. Maar met zoute, gebakken halloumi in een krakende taco… Ah!

Ik raak teleurgesteld nu… Als er iets het perfecte ‘verstop-recept’ is, dan is dit het wel. Pompoen? Waar dan? Dit zijn lekkere kruidige pannenkoekjes, die heel rap op zijn.

Nee? Nou, dan moet je het zelf maar weten. Maar als je straks in januari groenvoer wil eten om decemberkilo’s kwijt te raken, denk dan nog eens aan deze dressing die al je blaadjes sla tot leven zal wekken! :)
1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Antoinette,

Nou ja, prima recepten hoor, lijkt me. Die linzenpilav heeft hier al eens op het menu gestaan, en met succes. En al tijdens het lezen van dit lijstje bedenk ik me dat ik het een en ander echt nog eens moet uitproberen. Die pompoenpannekoekjes (we hebben er nog een paar weg te werken)! Die bonenballetjes! Die bannock ook trouwens, daar is het nog niet van gekomen.
Bedankt voor alle inspiratie en al het leesplezier tijdens het afgelopen jaar. Ik kijk uit naar je schrijfsels en recepten in 2015.

groet,
Lia