Kom, nog iets voor de kerst: een voorgerecht dat helemaal
van tevoren is voor te bereiden, dus je hoeft het voor het diner alleen nog op een bordje te
draperen.
Voor wie graag nog even nakijkt hoe je een quenelle
maakt, de Allerhande heeft een filmpje op You Tube staan.
Roquefort quenelles met druiven
recept voor 6 personen:
quenelles:
200 gr
roomkaas (zoals Philadelphia)
120 gr roquefort
snuf zout
een paar eetlepels geschaafde amandelen
Blender/mix de kazen en zout samen (het moet mooi glad
worden) en laat het opstijven in de koelkast. Vorm quenelles met twee eetlepels
en rol door amandelschaafsel.
geroosterde druiven
500 gr blauwe druiven
een theelepel olijfolie
handje gehakte peterselie
stukje parmezaan, in grote flinters geschaafd
zout en peper
eventueel pijnboompitten
Schud de druiven om met de olie (niet meer toevoegen; te
vet is niet lekker). Leg de druiven in een ovenschaal, in een enkele laag. Bak
ze ongeveer 40 minuten op 220 graden (200 graden hetelucht). Ze moeten dan iets
gerimpeld zijn en in de schaal ligt wat druivensap. Laat ze afkoelen en serveer
ze op kamertemperatuur.
verder rucola voor erbij en sneetjes stokbrood
Leg een quenelle op een bord, schep er wat druiven bij,
samen met een beetje rucola. Serveer met stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten