6 december 2014

Roquefort quenelles met druiven


Kom, nog iets voor de kerst: een voorgerecht dat helemaal van tevoren is voor te bereiden, dus je hoeft het voor het diner alleen nog op een bordje te draperen.

Voor wie graag nog even nakijkt hoe je een quenelle maakt, de Allerhande heeft een filmpje op You Tube staan.

Roquefort quenelles met druiven
recept voor 6 personen:

quenelles:
200 gr roomkaas (zoals Philadelphia)
120 gr roquefort
snuf zout
een paar eetlepels geschaafde amandelen

Blender/mix de kazen en zout samen (het moet mooi glad worden) en laat het opstijven in de koelkast. Vorm quenelles met twee eetlepels en rol door amandelschaafsel.

geroosterde druiven
500 gr blauwe druiven
een theelepel olijfolie
handje gehakte peterselie
stukje parmezaan, in grote flinters geschaafd
zout en peper
eventueel pijnboompitten


Schud de druiven om met de olie (niet meer toevoegen; te vet is niet lekker). Leg de druiven in een ovenschaal, in een enkele laag. Bak ze ongeveer 40 minuten op 220 graden (200 graden hetelucht). Ze moeten dan iets gerimpeld zijn en in de schaal ligt wat druivensap. Laat ze afkoelen en serveer ze op kamertemperatuur.

verder rucola voor erbij en sneetjes stokbrood

Leg een quenelle op een bord, schep er wat druiven bij, samen met een beetje rucola. Serveer met stokbrood.




Geen opmerkingen: