2 januari 2015

Bloemkoolstamp met prei, knoflook en parmezaan


Zoooo…. Welkom in 2015. Dat het maar een fraai jaar mag worden enzo.

Zullen we als eerste blog maar weer eens even iets normaals doen? Een winters stamppotje bijvoorbeeld. Maar dan dus niet gewoon gestampte aardappels met bloemkool. Welnee, deze stamppot wordt opgevrolijkt met bouillon, een gestoofd preitje, tijm, knoflook en kaas. Dat ziet er al meteen een stuk minder Spartaans uit.

Bloemkoolstamp met prei, knoflook en parmezaan
Recept voor 4 personen

1 prei, in ringen
600 gr bloemkool, in roosjes
300 ml melk
1 blokje tuinkruiden- of kippenbouillon
900 gr (iets) kruimige aardappels
beetje (gedroogde) tijm
2 tenen knoflook
roomboter
75 gr geraspte parmezaan

Fruit de preiringen enkele minuten in een klontje boter, in een flinke kookpan. Voeg daarna de bloemkool toe, samen met de melk en het bouillonblokje, en kook het gaar. Niet afgieten!

Kook de aardappels in een andere pan gaar in gezouten water. Giet de aardappels af en stamp daarna de bloemkool, inclusief de melk, fijn met de aardappels. Voeg een beetje tijm toe, 2 tenen knoflook uit de pers en nog een klontje roomboter. Voeg tenslotte de kaas toe.

O ja, misschien nog een gehaktballetje erbij?



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit was een heerlijke stamppot!
Fijne feestdagen en zie er naar uit in het nieuwe jaar weer van je blog te kunnen genieten.
Anna

Eerst Koken zei

Dank je Anna!