18 januari 2015

Hartjesomelet (Koreaanse omeletrol)


Ik noem het dus een hartjesomelet, want ik volg de Koreaanse smaak niet in dit recept. Je kunt ze bijvoorbeeld serveren bij risotto, zoals op de foto, of je past de smaken aan en eet het als bijgerecht bij nasi of bami. Vooral de meisjes zijn hier erg gecharmeerd van een hartje op hun bord. :)

Koreaanse omeletrol

5 eieren (L)
50 ml melk of room
zout en peper
50 gr geraspte parmezaan
1 el basilicumpesto
eventueel kruiden naar smaak, bv wat gesneden basilicum, bieslook of peterselie
olie om in te bakken

*** of pas de smaken aan met ketjap manis en sambal voor bij de nasi, of met gember en lente-ui, of rozemarijn, knoflook en citroenschil, of eh… nou ja, wat dan ook eigenlijk…


Klop de eieren los met de melk of room. Breng het op smaak met zout en peper en voeg de andere smaakmakers toe.

Verhit wat olie in een grote koekenpan en giet hier een schep van de eieren in, zodat je een dunne omelet maakt. Laat dit kort bakken. Zodra je de onderkant stevig genoeg is om een stukje naar binnen te vouwen, rol je de omelet voor de helft op. De bovenkant van de omelet moet beslist nog nat zijn, want de bedoeling is dat de opgerolde omelet goed aan elkaar hecht en een compacte rol wordt. Het moet niet een opgerolde omelet met losse lagen worden.
Schuif nu de half opgerolde omelet een stuk op in de pan en giet naast het niet opgerolde stuk een schep eimengsel, zodat je de rol langer maakt. Laat het weer heel even bakken en rol de omelet weer verder op. En zo ga je door tot alles gebakken is. Laat de rol nog even aan alle kanten bakken, zodat het goed gaart en laat hem daarna afkoelen.


Ik snijd de rol daarna in dikke plakken. Wanneer je ze diagonaal doorsnijdt en één stukje omdraait, heb je een hartje. Maar gewone plakken kan natuurlijk ook.


Overigens vind ik 5 eieren wel het maximum om een rol van te maken. De rol is dan op het einde nog wel óm te draaien, maar het wordt al vrij lastig.
2 opmerkingen:

YvV zei

Welke risotto heb je hieronder liggen, Antoinette?

Eerst Koken zei

Goede vraag... zou wel eens pompoen kunnen zijn. Maar ik weet het niet meer!