20 mei 2015

Cowboy caviar


Cowboy caviar? Nog nooit van gehoord. Ik moest ook even verder klikken toen ik dit tegen kwam op het internet. Maar het is een erg fijn recept. Het komijnpoeder en de mais maken het net even wat anders dan andere salsa’s van het type bonen/avocado/tomaat. Wij aten het in een zelfgemaakte tortilla met een schep hete tacosaus. Ik denk dat een korianderroom er ook lekker bij zou zijn: hak daarvoor wat verse koriander heel fijn en meng dat met crème fraiche en wat zout tot een groen sausje. Je kunt ook dikke Griekse yoghurt gebruiken, maar als je dat roert wordt deze al snel dunner. Misschien te dun. Dat wordt geklieder op een taco of tortilla… Voor de liefhebber van vlees kan er op die tortilla ook heel goed extra gehaktsaus.


Cowboy caviar

1 blik zwarte bonen van 400 gram (uitlekgewicht van zo’n 250 gr)
1 mini-blikje mais (uitlekgewicht van 140 gr)
2 avocado’s in blokjes
2 handen verse, gehakte koriander
1 bosje lente-ui (ongeveer 6 stuks) – alleen het wit, in ringetjes
150 gr tomaten (ik gebruikte kerstomaatjes)
1 teen knoflook, gesnipperd
1 tl (5 ml) komijnpoeder
zout en peper
een scheut olijfolie
een scheut rode wijnazijn

Bereidingswijze? Die is er amper: gewoon alles samenvoegen. Laat wel de smaken even een uurtje op elkaar inwerken. Serveren op kamertemperatuur.


1 opmerking: