10 juni 2015

Tomatensalade met venkelzaad en macadamia-noten


Een subtiele salade die simpel lijkt, maar heel verrassend smaakt. Elk onderdeel is even belangrijk en samen passen ze wonderbaarlijk goed bij elkaar. Het venkelzaad is onmisbaar en geeft wat pit, de boterige macadamia’s zorgen voor de crunch en de notenolie houdt alles bij elkaar. Vervang de olie niet met gewone olijfolie; het gaat juist om die subtiele balans van alles en notenolie heeft een erg specifieke smaak.

Tomatensalade met venkelzaad en macadamia-noten
recept voor 3 a 4 personen
bron: Foodies magazine

4 flinke tomaten, in dikke plakken
1 ruime el witte wijnazijn of witte balsamico
2 el notenolie (ik gebruikte pistache-olie – kostbaar, maar een aanrader als je het ooit tegenkomt)
60-70 gr macadamia-noten
1 flinke tl venkelzaad
een snuf grof zeezout
rucola

Leg de tomaten op een bord. Besprenkel ze met de azijn en olie. 

Hak de noten grof. Rooster ze in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Doe er dan het venkelzaad bij en laat het heel even mee bakken. Haal het uit de pan en schep het over de tomaten. Strooi wat grof zeezout over de tomaten en leg er een flinke pluk rucola op. Het liefste direct serveren, of kort bewaren op kamertemperatuur en de rucola er vlak van tevoren op leggen.




1 opmerking:

Yvette zei

Oooohhhh... Dit klinkt echt fantastisch! *neemt mee op vakantie*