14 april 2016

Bananenbrood met havermout


Cake eigenlijk he? Het is geen brood. Maar dankzij de Amerikaanse oorsprong (banana bread) hebben we het nu eenmaal vaak over een brood. Nu had ik al een standaard bananencake op dit blog staan, en ook een hele luchtige bananencake zonder bakpoeder, maar deze variant is toch weer net iets anders door de havermout.

Bananenbrood met havermout
recept voor 1 middelgrote cake

200 gr rijpe, geprakte banaan (dat zijn er 2)
80 ml melk
70 gr gesmolten roomboter + een beetje extra om de vorm in te vetten
2 grote eieren (L) of 3 middelgrote (M)
200 gr bloem
150 gr suiker
8 gr bakpoeder (1/2 zakje)
zout
50 gr gewone havermoutvlokken
1 zakje vanillesuiker

Meng de natte ingrediënten (banaan t/m eieren) en mix het met een keukenmachine of handmixer tot een redelijk glad beslag (je ziet nog wel wat stukjes banaan). Voeg de rest van de ingrediënten eraan toe en mix het tot een dik beslag.
Vet een middelgrote cakevorm in met boter en giet het beslag erin. Bak de cake 1 uur lang op 175 graden (160 graden hetelucht), of totdat een satéprikker die je erin steekt, er droog uit komt. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt, want hij kan wat kruimelen. Het is niet een erg compacte cake.


  

Geen opmerkingen: