14 augustus 2016

Slablaadjes gevuld met gerookte zalm en roomkaas


Nog steeds een groot succes bij de kinderen is het fenomeen “hapjesavond” wat betekent dat ik een scala aan tapas op tafel zet, met de bedoeling om iedereen iets lekkers aan te kunnen bieden. Dat levert meestal niet erg chique samenstellingen op (lees: een pan satesaus naast deze gerookte zalm bijvoorbeeld), maar iedereen is tevreden en wij zeuren niet dat de borden leeg moeten, want ze mogen eten wat ze willen. Deze zalm is dus een onderdeel geweest van zo’n hapjesavond. Het was duidelijk niet voor de kinderen bedoeld, want die halen de neusjes op voor sla en zalm, maar bij uw volgende lopende borrel kan het wel een aardig hapje zijn.

Slablaadjes gevuld met gerookte zalm en roomkaas

Meng 100 gram roomkaas (op kamertemperatuur) met 1 theelepel groene pesto. Doe dit in een stevig (diepvries)zakje, bij wijze van een spuitzakje en laat het opstijven in de koelkast.

Maak de binnenste blaadjes van een krop romaine- of kropsla los, beleg deze met een stukje gerookte zalm of gravad lax (in totaal 150 gram zalm). Knip een hoekje van de spuitzak en spuit een toefje roomkaas op de zalm. Als het erg stijf is kan je de roomkaas nog even buiten de koelkast wat zachter laten worden.
Bestrooi met een beetje lente-ui en ringetjes rode chilipeper. Of desnoods een likje sambal bij gebrek aan peper (zie foto…) Tenslotte maakt een kneepje limoensap het af.Geen opmerkingen: