Over Eerst Koken

Nu eerst maar eens even koken...Welkom bij het receptenblog Eerst Koken. Vroeger heette het hier Marsepein Foodblog, maar dat dekte de lading maar slecht. Want met drie jonge kinderen heb je wel iets anders aan je hoofd dan frivole hapjes maken en dat verwachtte men blijkbaar bij deze naam. Meneer en mevrouw koken hier met liefde en toewijding, want eten is belangrijk, en samen eten is nog belangrijker.

We hopen drie foodies in de dop op te voeden. Kinderen die weten waar de mosterd wordt gehaald, maar ook de melk, witlof en het vlees. Die goed eten weten te waarderen en snappen waarom sommige fabriekscreaties vooral vermeden moeten worden. Mijn jongste dochter (op het moment van schrijven net twee) kwam vorige week beneden en rook de zelfgemaakte ricotta die in een doek lag uit te lekken. “Hm, mama, kaas…!” riep ze verlekkerd. Kijk, en dat gaat met die dame zo helemaal de goede kant op!

Van de kleine foodies zijn er drie en ze worden steeds groter: op dit moment is Kleine Chef niet meer zo klein meer, want hij is 12, en zijn tweelingzussen Zus en Zo zijn inmiddels al weer 11! Samen vormen ze ons altijd kritische smaakpanel.

We koken zo'n 90% vegetarisch, omdat we vinden dat het allemaal wel iets minder kan met het vlees, en het is gewoon lekker. Mevrouw houdt zich graag bezig met maffe experimenten (zie Chef Mama vs The Real Thing in de receptenindex onderaan), zoals homemade cola, roomboter, knackebrod en roosvicee. En er wordt graag in de natuur gestruind, want we worden bijzonder tevreden van zelfgeplukte bramen of hazelnoten.

Heb je een vraag of opmerking, dan kan je die natuurlijk altijd in een berichtje achterlaten, of mail naar eerstkoken@(antispam)hotmail.com (wel even het antispam-stukje verwijderen…!) NB - Eerst Koken is gestopt in mei 2021! :) 

Eerst Koken verscheen als Marsepein Foodblog in februari 2012 in de kookrubriek Iedereen kan koken van De Volkskrant! De schorten worden zorgvuldig bewaard

Copyright

Op alle artikelen en foto’s berust het auteursrecht van Eerst Koken. Je mag de recepten voor eigen gebruik uitprinten. Foto’s en tekst mogen niet worden gekopieerd voor gebruik op uw eigen website of drukwerk, zonder toestemming van Eerst Koken. Zelfs op het internet is niet alles van iedereen. Ik steek veel tijd in mijn website en stel het op prijs als mijn teksten en foto's niet worden gekopieerd. Wil je toch iets gebruiken, vraag het mij dan via eerstkoken@(antispam)hotmail.com (zonder het antispam-stukje)

Privacy Policy

Eerst Koken gaat zorgvuldig om met uw gegevens en deelt deze alleen met de volgende partijen om de inhoud te analyseren en te optimaliseren. De website maakt gebruik van Google Analytics en Google Adsense welke cookies plaatsen om uw voorkeuren te bepalen. U kunt cookies op elk moment uitzetten of wissen door de browser settings te wijzigen. 
Wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief deelt zijn emailadres met het bedrijf Mailchimp. 
Laatst gewijzigd: 16 april 2018. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via eerstkoken@(antispam)hotmail.com (zonder het antispam-stukje)

7 opmerkingen:

Ilse zei

Leuke blog hebben jullie! Leuk! Bedankt kom zeker eens vaker neuzen!
Groetjes Ilse

Eerst Koken zei

Dank je!

Unknown zei

Hoi, wat een mooie blog, prachtige foto's en geweldige recepten!!

Groetjes, Naomi
(www.foodsandphotos.nl)

Unknown zei

Wat een superleuk blog! Vorige week ontdekt en er nu al meerdere recepten van gemaakt; heerlijk! Prettig geschreven ook.

Eerst Koken zei

Kijk, daar doe ik het voor... :) Dank je Sanne!

Unknown zei

Ik zie nergens anders een contactformulier, daarom maar op deze manier. Jullie mobiele site wordt gebruikt door een whatsapp na-aper die google chrome blokkeert met een malafiede advertentie. Chrome blijft geblokkeerd en ze proberen je te verleiden op een button te klikken waardoor je misschien aan een heel duur abonnement vastzit of ze halen data van je telefoon. Ik heb hem voorlopig kunnen verwijderen, maar er werd mij geadviseerd om de site waarop deze advetentie verscheen te waarschuwen dat ze misbruikt worden.

Eerst Koken zei

Hoi Kwistergeen, Dank je voor de opmerking. Ik stel het heel erg prijs als men mij dit soort dingen laat weten! Google stuurt in dit geval deze ontzettend irritante reclame mee, en ik heb hem geblokkeerd. Ik hoop dat het helpt...