Spiesjes
met zalm, chorizo en halloumi
recept
voor 10 stuks
375
gr zalmfilet, in 10 blokjes gesneden
125
gr chorizo, in 10 blokjes gesneden
225
gr halloumi, in 10 blokjes gesneden (kies een soort die stevig blijft)
Voor
de marinade en dressing:
sap
van 1 citroen
2
tenen knoflook, uit de pers
handje
gehakte peterselie
1
kleine tl gedroogde oregano
4
el olijfolie
zout
en peper
verder
10 sateprikkers
Meng
voor de marinade alles door elkaar. Verdeel dit in twee porties en bewaar 1
deel voor de dressing. Leg de zalmblokjes een uur in de marinade in de
koelkast.
Rijg
daarna de zalm, chorizo en halloumi aan de stokjes. Verhit een koekenpan met
wat olie erin en bak de spiesjes 4 minuten aan beide kant op middelhoog vuur, tot ze gaar bruin
gebakken zijn. Kook in de tussentijd eventueel de pasta gaar. Ik had zelf een
pasta met pesto willen maken, die na het koken wordt omgeschept met rucola, maar
ik was de sla vergeten, dus het werd pasta met pesto en rauwe mini-blokjes
courgette. Schep op het bord wat van de bewaarde dressing over de spiesjes.
Oordeel
van het smaakpanel: stelletje zeurpieten! Er zit niets bij wat ze niet lusten,
maar Kleine Chef kermt als een speenvarken zonder moeder, vanwege een verkoudheid,
en de dames zijn moe en lopen te klooien met de stokjes. Ik had hier ooit het
motto: satéprikkers om zes uur, betekent Eerste Hulp Afdeling om 7 uur, en ik
dacht dat iedereen nu wel oud genoeg was om een scherp stokje te hanteren, maar
dat neem ik voorlopig nog even terug. Ik heb een aantal nare oogverwondingen op
het nippertje kunnen voorkomen. En ik had ook nog nooit meegemaakt dat ik mijn
kinderen moest aansporen om hun halloumi op te eten. Wat een dag… Oh ja, wij vonden het zelf wel lekker en ik heb teveel op, omdat ik alle aangeknaagde restjes van mijn kinderen ook opat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten