Pasta rosso met
gebakken ricotta
recept
voor 3 personen of 2 met kinderen
Voor
de gebakken ricotta:
250
gr ricotta
1
ei (L)
40
gr geraspte parmezaan
zout
en peper
Voor
de pasta:
2
middelgrote (rode) uien, in fijne halve ringen
1
teen knoflook, gesnipperd
olijfolie
om te bakken
250
gr rundergehakt
1
blik tomaatstukjes (400 ml)
8
gedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes gesneden
300
gr pasta
50
gr parmezaan, geraspt
Begin
ruim van tevoren, want de ricotta moet afkoelen. Verwarm de oven voor op 200
graden (180 graden hetelucht).
Meng
alles voor de ricotta door elkaar. Bekleed een klein ovenvast vormpje met
bakpapier en schep er de ricotta in. Bak het 30 minuten of totdat het de kaas
vast aanvoelt. Laat het volledig afkoelen en bewaar het in de koelkast.
De
pasta vervolgens: bak de uien op zacht vuur tot ze zachter zijn (5 minuten).
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin (ongeveer 10 minuten). Voeg daarna
de tomaten (blik en gedroogd) toe. Laat dit zo’n 20 minuten zachtjes sudderen
tot het een dikke saus is. Je kunt eventueel nog een eetlepel olie van de
tomaten toevoegen. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Roer,
als alles klaar is, de kaas door de saus en meng er daarna de pasta door.
Serveer met de in dikke plakken gesneden ricotta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten