22 juli 2015

Crostini met avocado-creme, blauwe bessen en parmezaan


Wat een plaatje, he? De lichtgroene avocadocreme, die wel erg lonkt naar guacamole, met daarop zo’n blauwe bes met zijn grijze waasje, en wat sneeuw van parmezaan. Denkt u er even een glaasje witte wijn op een terras bij, dan ben ik even in de keuken voor de rest van het menu... graag gedaan, hoor. Geniet van de zomer!

Crostini met avocado-creme, blauwe bessen en parmezaan
bron: Telegraaf Vrouw kerst 2014, gebaseerd op een recept van Mathijs Vrieze
recept voor een hapje voor 4 personen (1 afbakbrood)


1 grote, rijpe avocado
2 el creme fraiche (lightvariant kan)
klein handje verse koriander
snuf zout
1 teen knoflook (niet te groot)
1 ciabatta of ander leuk, rustiek brood
handje blauwe bessen (niet in het seizoen? Diepvries kan ook. Blauwe bessen blijven erg goed van vorm)
stukje parmezaan of een andere (oude) harde kaas

Ontvel en ontpit de avocado en pureer het vruchtvlees met een staafmixer, samen met de creme fraiche, koriander, zout en knoflook. Zet dit eventueel koud weg als je het van tevoren maakt, maar bewaar het niet te lang en leg ook een stukje huishoudfolie direct op de saus. Avocado heeft de neiging snel bruin te kleuren.

Snijd het brood in plakjes van een ruime centimeter en rooster ze in een hete oven. Van mij hoeven ze niet door en door knapperig te worden, maar aarzel niet wanneer u dat wel lekker vindt...

Schep een lepel avocado-creme op elk sneetje brood. Leg daar twee blauwe bessen bij en schaaf er tenslotte een beetje kaas over. Heeft u nu al zo’n microplane-schaaf voor kaas gekocht? Daarmee maak je van elke harde kaas echte kaassneeuw. Met een mini stukje kaas maak je een hele berg geraspte kaas. Het is nog lekkerder ook. De microplane is duur, maar zijn prijs waard. En nee, ze betalen me hier niet voor.3 opmerkingen:

Anoniem zei

Die combinatie avocado en blauwe bes, daar zou ik nou nooit opkomen. Werkt dat echt?

fijn weekend,Lia

Eerst Koken zei

Echt waar :) de bessen zijn niet zoet natuurlijk. In de komkommersalade die ik zojuist blogde doen ze het ook goed.

Anoniem zei

Leuk recept met een verrassende combinatie, blauwe bes en avocado! Ik ga 'm onthouden. Gefeliciteerd met het 5 jarig lustrum van je blog, knap werk! Op naar het volgende lustrum met hopelijk net zoveel plezier. Groetjes, Louise