20 mei 2016

Zelfgemaakte tacosaus


Als je zelf de wraps maakt en voor de gehaktvulling ook al geen zakjes en pakjes nodig hebt, dan kan je qua saus natuurlijk niet achterblijven met een pot. Niet dat er nou zo veel mis is met die pot, maar och… Het is ook wel een aardig idee om alles zelf te maken.

Zelfgemaakte tacosaus
nb. ik gebruik grote theelepels van 5 ml

1 blik (400 gr) tomaatblokjes
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree (70 gram)
80 ml water
een flinke snuf chili poeder (of meer naar smaak! Ik maakte een milde saus voor de kinderen)
1 ruime tl komijnpoeder
1 klein uitje, gesnipperd
2 el blanke azijn
1 teen knoflook, gesnipperd
een ruime snuf zout
een snuf paprikapoeder
1 tl suiker

Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer) en pureer het tot het een gladde saus is. Doe de saus in een kookpan, breng het aan de kook en laat dit 15 tot 20 minuten op laag vuur pruttelen, om de smaken goed te mengen. Laat de saus afkoelen.


Geen opmerkingen: