10 mei 2020

Pasta met een pesto van spinazie en ricotta en met gebakken tomaatjes



Och, ‘pesto’ – de puritein valt hier waarschijnlijk over, want de betekenis van pesto wordt wel heel losjes gebruikt. Maar goed, er zitten pijnboompitten in, er zit kaas in, zelfs een knoflookje en iets groens. Daar houdt de vergelijking dan ook wel op. Maar het was serieus erg lekker! En supersnel, voor wie dat belangrijk vindt: je maalt de pesto in een keukenmachine (dat kan terwijl de pasta gaarkookt) en je bent klaar zodra je dit mengt met de pasta.

Ik gebruikte diepvriesspinazie, maar je kunt uitwijken naar dezelfde hoeveelheid verse spinazie. Die blancheer je een minuut (even heel kort koken dus), waarna je het uitknijpt en fijnmaalt.

Pasta met een pesto van spinazie en ricotta en met gebakken tomaatjes
recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen

350 gr pasta
500 gr kerstomaten
scheutje olie om te bakken

nodig voor de pastasaus:
250 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
1 gehakte teen knoflook
40 gr pijnboompitten
75 gr (vegetarische) harde kaas, zoals Parmezaan + extra voor op tafel
250 gr ricotta
zout en peper naar smaak
1 el Italiaanse kruiden

Pureer de uitgelekte/uitgeknepen spinazie, pijnboompitten, knoflook, kaas en ricotta in een keukenmachine (zou een staafmixer ook werken? Wie zal het zeggen; ik heb het niet geprobeerd) tot een redelijk glad mengsel. Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.

Kook de pasta gaar. Bak de tomaten in een minuut of zes in wat olie in een koekenpan of tot ze open breken. Giet de pasta daarna af en meng de pesto erdoor. Even kort doorwarmen en serveren met de tomaten en extra kaas.




Geen opmerkingen: