29 oktober 2010

Risotto met Tuinbonen

Dit is serieus het lievelingseten van de kleine chef. Hij eet eerst alle tuinbonen op en gaat dan verder met de rijst. Hij wil wel graag steeds extra parmezaan erop hebben.


Ik gebruik diepvriestuinbonen, omdat we meer buiten het tuinbonenseizoen zitten dan erin, maar mochten er verse zijn, dop ze dan zelf eens.  Je hebt heel veel peulen nodig en ik zou verse bonen ook even een paar minuutjes koken voor het bakken, maar het is een prettig werkje om te doen. Die rauwe bonen in die peul, dat is pure schoonheid…

Risotto met Tuinbonen
Voor ruim 2 personen

250 gr risotto
Klein litertje bouillon van tuinkruiden-bouillonblokjes. Je hebt niet alles nodig, maar liever teveel dan te weinig. Ik gebruik ook maar 1 blokje, want het wordt toch wel zout genoeg.
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 glas droge witte wijn
1 ons rauwe ham, bijvoorbeeld Coburger, in reepjes.
1 pak diepvries tuinbonen (ongeveer 400 gr)
(ev een klontje roomboter)

Voor de beschrijving van het bereiden van risotto moet je even hier kijken.
Verder bak je de tuinbonen een beetje bruin in de olie in een koekenpan, op hoog vuur (tenslotte zijn ze nog bevroren). Hier heb je zo’n 10 minuten voor nodig. De risotto heeft een kleine 20 minuten nodig. Voeg aan het einde de ham toe aan de bonen en laat deze ook even knapperig bakken. Voeg dan alles samen. Het is de klassieke bereiding om nu een klontje roomboter toe te voegen om de rijst nog romiger te maken, maar ik vind het zelf niet nodig. We nuttigen hier al voldoende calorieën met die Comfort Food-keuken.
Serveer met parmezaan.Oordeel van de kleine chef:  lievelingseten!!

Geen opmerkingen: