18 november 2010

Bananencake

Ik was een paar dagen ziek en had in de verste verte geen behoefte aan avondeten, dus kleine chef zat tijdelijk aan de macaroni. Ook lag er een tros bananen op het aanrecht die steeds rijper werd, het huis vulde zich met de geur en ik werd steeds misselijker, totdat ik het zat was. Ik heb ze geprakt en er cake van gemaakt.



Dit recept komt uit een Canadees kookboekje, “Muffins and More” van Jean Paré. Zij noemt het bananabread en voegt er nog walnoten aan toe. Het werd een prima cake en de huisgenoten waren weer voor even tevreden.

Bananencake

120 gr roomboter, zacht, maar niet gesmolten
220 gr suiker
3 eieren
3 rijpe bananen, geprakt
330 gr zelfrijzend bakmeel
½ tl zout

Ev. 2 flinke handen gehakte walnoten, gewelde rozijnen of chocoladestukjes

Roer de zachte boter, zout en suiker door elkaar. Klop daar de eieren doorheen en als die goed zijn opgenomen ook de bananen en eventueel smaakmakers als noten e.d.
Voeg dan het bakmeel toe en schep dit er ook doorheen. Vet een cakevorm in met boter en giet het mengsel in de vorm.

Bak 1 uur op 180 graden.

Oordeel van de kleine chef: bananen zijn tot nu toe het enige fruit dat hij lust, dus dit lukt ook wel.

Geen opmerkingen: